Viime viikon aksakerta jäi väliin mun töiden takia. On se kumma kun työ haittaa harrastamista ihan kamalasti!

Eilen olikin sitten paljon eri juttuja ja aloitettiin pituudella. Kuollaksenikaan en muista harjoitteliko Tuksu yhdellä vai kahdella palikalla. Namikippo oli kuitenkin pituuden takana ja hyvinhän neiti hyppäsi kun käskin hypätä. Ei siis ongelmia. Siirryttiin muurille, joka ei myöskään tuottanut sinänsä mitään ongelmaa, Tuks vaan unohti namikipon olemassaolon ja pomppi jotain omiansa ekalla rundilla muurin päällä.. Kun muistutettiin namikiposta ja saatiin yksi onnistunut suoritus, niin pari muutakin kertaa meni mainiosti, ei siis ongelmia tässäkään. Siirryttiin harjoittelemaan pöytää eikä siinäkään ollut ongelmaa, saman tein Tuks hyppäsi pöydälle ihmettelemään namikippoa. Osasi hienosti pysyäkin siellä. Tosin muutaman kerran kaahasi pöydälle sellaisella vauhdilla, että meinasi tulla alas toisesta päästä, mutta jotenkin onnistui keplottelemaan asian niin, että pysyi pöydällä. Tämäkin siis hyvin. Otettiin vielä rengasta ja kaikilla meidän ryhmäläisillä oli kovasti ongelmia sen kanssa. Mietin, että mitenköhän Spunksin kanssa. Meidän vuorolla ajattelin, että vien namin ensin namikippoon ja sitten kokeilen hyppyyttää tuota, mutta kävellessäni renkaan vierestä kohti namikippoa Tuks päättikin tulla renkaan läpi jo. Ei paljon ahistanut tai jännittänyt. Meinasi ihan tulla itellä hätä palkkaamisen kanssa! Ullakaan ei kerennyt edes näkemään Tuksun suoritusta ja ihmetteli että tuliko se jo ja miten se niin kivuttomasti... No koska se on Spunks! Olihan tätä myös harjoiteltu Aneten kanssa. Otettiin vielä uudelleen niin että nami on kipossa ja renkaan kanssa meillä ei ainakaan tällä hetkellä ole minkään valtakunnan ongelmia renkaan kanssa!

Muut hinkkasivat rengasta ja me Spunksin kanssa harjoiteltiin erinäisiä alastulokontakteja itseksemme. Otettiin aan ja keinun alastuloa ja meni tosi hyvin, Spunks osaa hirmu hienosti seistä jalat kontaktilla (no ihan kun se nyt vaatisi jotenkin paljon, mutta kuitenkin). Odottaa tosin namia kädestä, joten se on muistettava aina viskasta maahan. Spunks koitti myös mennä a- esteen, mutta tulin siihen tulokseen ettei se ole Spunksin juttu tällä kertaa ja nappasin sen alas sieltä. Hauska kyllä edelleen seurata sitä kun mikään ei ahista tai pelota. Huvittavaa oli myös seurata muiden koirien suhtautumista kun vapaana ollut setteri tuli hengailemaan ja pällistelemään kentän aidan toiselle puolelle ja kaikki muut kurssilaiset kovasti koittivat häätää setteriä pois meidän treenien läheisyydestä. Mitä tekee Spunks? No se ei edes huomaa setteriä saati sitten muiden rähjäystä kun odottelee vaan namia ja keskittyy muhun :D

Lopuksi otettiin vielä suora putki - hyppy ja hyppy eli suoraa vaan. Pistettiin jälkimmäisen hypyn taakse namikippo, mutta kuten uumoilinkin, niin Spunks unohti sen ja minä hitaana ihmisenä en kerennyt ajoissa näyttämään sille minne ollaan menossa, putken se tuli ja ekan hypyn, jonka jälkeen se alkoi katselemaan, että mihis se mamma jäi ja sen jälkeen tuli jalkoihini kyselemään, että mihin ollaan menossa ja mitä tekemässä!? Hitto kun otti päähän kun en kerennyt ohjaamaan sitä kipolle! Otettiin uudelleen ja tsemppasin kovasti, mutten ehtinyt silti niin pitkälle kuin olisin halunnut, mutta päästiin sentään molempien hyppyjen läpi namikipolle, jonka Spunks vasta kohdalla muisti. Sitten leikittiin kovasti ja pidettiin kivaa keskenämme ennenkuin mentiin autoon.

Jotenkin kyllä outoa ettei superahne koira ikinä muista namikippoa. Toisaalta ehkä se on tottunut siihen, että nami tulee minulta ja minun luonanihan se aina niitä kärkkyy, joten miten se voisi tuota kippoa niin muistaakkaan. Harjoittelu tekee ehkä mestarin ja toisaalta siitä namikiposta voisi päästä pian eroon muutenkin ja palkkailla muilla keinoilla, mutta katsotaan miten edistytään.

Ihan mahtavat treenit taas ja kyllä oli hyvä mieli niiden jälkeen. Spunks alkaa selkeästi olemaan hyvin hyvin väsynyt kahden päivän aksaamisen jälkeen ja se jopa nukahti illalla kotona minun syliini! Ennenkuulumatonta että se pystyy rauhoittumaan syliini tai ylipäänsä muualle kuin omaan yksiöönsä! Edistytty siis tässäkin asiassa, kyllä se aksa auttaa kaikkeen vaivaan ;)