Olin eilen pitkään töissä mutta onneksi kerettiin Spunksin kanssa Anun tokokurssille. Illan ohjelmassa olikin kaikenlaista jännää :) Ensin kokeiltiin josko koira tarjoaa sivulletuloja. Arvasinkin ettei Spunks nyt sellaista heti alkuun tarjoa. Otettiin sitten muutaman kerran käskystä se sivulle. Neiti on alkanut ottamaan etäisyyttä jalasta, jotta näkee minun silmäni, joten tähän nyt sitten puututtiin. Harjoiteltiin sivulletuloja seinän vieressä niin, ettei Spunks mahtunut ottamaan sivuetäisyyttä. Sitten lisäksi Anu näytti miten voi myös harjoitella oikeaa paikkaa, eli käsketään koira istumaan, siirrytään itse oikeaan kohtaan, mennään kyykkyyn, toisella kädellä taputellaan koiraa ja toisella syötetään nameja. Meni varsin hyvin.

Sitten leikittiin häirittynä. Neljä henkilöä pyöri ympärillä, mutta nehän ei Tuksua haitanneet vaan ihan hyvin oli kiinni lelussa, mun takissa ja mun kädessä PERKELE! Anu sitten antoikin palautetta ettei saa hermostua sille ja pitää opettaa se olemaan niin että se osaa luopua ja on ottamatta kiinni mun kädestä tai hihasta. Koita siinä sitten olla hermostumatta ja karjumatta kun toinen roikkuu kädessä kiinni. Nice. Anu sitten leikitti Tuksua ja näytti  että miten leikitetään ja miten saadaan neiti luopumaan lelusta. Tässä nyt ei sinänsä mitään uutta.

Sitten otettiin luoksetulo häirittynä niin, että kolme ihmistä pyörii kujassa. Jätin Tuksun Anulle ja menin kauemmas. Pistin kädet taskuun ja huusin Tuksua. Neiti tapitti mua skarppina paikallaan eikä lähtenyt mihinkään. Otin kädet taskusta ja kutsuin niin tuli kuin rasvattu salama. En tiedä mikä tässä oli. Anun mielestä pitää käyttää enemmän komentoääntä kun näyttiä lirkuttelua. Noh, en tiiä toimiiko kumpikaan sen kummemmin sillon jos Tuks päättää ettei tee niin kuin käsketään ja näitähän tapahtuu usein :)

Toisella rundilla otettiin jotain omavalintaista juttua ja mulla oli kauhee ongelma sen keksimisessä ja hädissäni sitten otinkin kaukot. Tuks osaa istu - maahan -vaihdot, mutta seisominen on se ongelma kuten Reiskallakin. Anu käski ensin päättää että annetaanko etujalkojen vai takajalkojen liikkua kakeissa. Haluaisin, että takajalat liikkuu ja että etujalat pysyy paikallaan. Anu meinasi, että voi olla haasteellista, mutta sitten kun kokeili Tuksun kanssa, niin meinasi, ettei ehkä sittenkään, Tuks on kuitenkin aika taipuisa :) Anu sitten näytti Tuksun kanssa miten niitä vaihtoja aletaan harjoittelemaan ja niitähän me sitten kotosalla lähdetään oikein porukalla harjoittelemaan kun tämä on Reiskalla ollut työn alla myös pidemmän aikaa. Huomasin myös, että Reiskan kanssa olen tehnyt sen virheen että liian nopeasti olen alkanut ottamaan etäisyyttä koiraan ja että pitänee palata back to basics ja koiran luo.

Lopuksi Tuksun tokon jälkeen Reiska otti paikallamakuun Divan kanssa, tosin Reiskan piti istua, mutta se tipahti heti. Sitten paikallamakuu, jossa piti maata, mutta Reino ryömi ja pyöri. En tiedä mikä sille tuli, ikinä ole ryöminyt ja pyörinyt, mutta sitten oikeastaan kävi ilmi että miekkosen maha on tosi sekaisin. Toivottavasti se olisi huomenna kokeessa vireessä!