Aamusta heti liikenteeseen Reiskan kanssa. Napattiin mukaan Minna, Rokka ja Uuno ja köröteltiin Hyvinkäälle. Kuvittelin toki alun perin meneväni Janakkalaan agikisoihin, mutta Hyvinkäällä ne olivat. Ensimmäisenä positiivisesti yllätyimme kun kävelimme halliin sisään, todella hieno paikka aksakisoille. Häkeille oli oma "aidattu" alueensa, lämppäriesteillä oli kivasti tilaa, kahvio ja kauppakin paikalta löytyi. Halli oli aika pitkä ja perällä oleva aksakenttä oli vähän kuin omana tilanaan ja siellä pääsi rauhassa keskittymään omaan suoritukseensa. Pohja oli loistava, vaikka etukäteen monet varoittelivat sen olevan liukas, mutta paljon parempia alustoja ei kyllä ole tavattu eikä Reiskalla ainakaan ollut mitään liukkausongelmia. Toki kuulimmekin sitten, että kahdessa vieressä olevassa hallissa on liukas pohja, mutta että tässä hallissa ei :) Esteet olivat samanlaiset kuin Loimaalla, joten tuttua kauraa :)

Pian sitten olikin jo maxi ykkösten hyppyradan vuoro ja sinne Reiska oli ilmoitettu Minnan kanssa! Lähdössä Reiska oli kovin epäileväisen ja huolestuneen näköinen, etsi selkeästi minua ja pelkäsinkin, että sinkoaa minun luokseni, muttei sentään singonnut vaan lähti matkaan kun Minna niin käski! Videolta näkyy kun Reiska liikkuu todella hassun näköisesti etenkin alkumatkan, taisi alusta vähän kutitella jalkapohjissa ja todella tarkkaan miekkonen näyttää miettivän ponnistuspaikkoja yms. Meni hienosti sinne minne käskettiin ja olin oikein tyytyväinen. Kepeille Reiska tuli aika suurella tilannenopeudella eikä kunnolla heti taipunut kakkosväliin vaan Minna joutui survomaan Reiskan sinne. Tästä 5 vp. Aikaa meni paljon, mutta ihanneaika alittui. Olikohan ihanneaika jotain 47 ja Reiskan aika jotain 46.5 tai jotenkin näin. Sijoitus 10 / 39. Olin tähän jo valtavan tyytyväinen, tulosta salaa toivoin ja siinähän se tuli :)

Video täällä!

Ennen toista hyppyrataa kerkesin kävelyttämään Reiskaa ja olemaan sen kanssa hallissakin jonnin tovin. Kävelytin sitä hallissa ennen omaa vuoroa, jotta alusta ei tuntuisi tällä kertaa niin oudolle. Siitä olin yllättynyt kuinka hienosti Reiska käyttäytyi paikalla. Sitä ei kiinnostaneet muut koirat, ei niiden haukkuminen eikä ärhentäminenkään. Ulkonakaan se ei vähempää välittänyt muista koirista. Se tiesi selkeästi olevansa hommissa ja tositoimissa :) Toiselle radalle lähtiessä Reiska jäi paljon paremmin odottamaan lähtökäskyä eikä niin pahasti vilkuillut minua. Nopeuttakin oli tullut lisää, vaikkei se huippuvauhdissaan vielä ollutkaan. Kaikki sujui hyvin ja kepeillä Minna otti Reiskan hyvin hanskaan ja hidasti vauhdin ennenkuin antoi luvan pujotella. Tuloksena oli nolla!! Minä olin aivan typertynyt varsinkin sitten kun kävi selville että ihanneaika alittui -6,3 sekunnilla tai jotain vastaavaa :) Tosin voittajalle Reiska hävisi melkein 15 sekuntia, mutta Reiskasta nyt varmasti saa ikinä niin nopeata mitä jotkut bortsut ovat. Rakenne kun jostain syystä on hieman erilainen. :) Sijoitus oli 5 / 39. Huih, ISO KIITOS MINNALLE, olet kyllä niin supertaitava ohjaaja! :)

Video täällä!

Loppupäivä menikin ihan mahtavissa fiiliksissä. :) Odoteltiin jokunen tunti vielä ja sitten Minna kisasi Rokan kanssa kakkosissa ja ei voi muuta sanoa kuin että mikä vauhti!!!!! :) Rokka oli ihan liekeissä ja paineli hirmuista vauhtia menemään! :) Roksun suoritusten jälkeen lähdettiin kotiin. Liikkeelle olin aamulla lähtenyt klo 10 ja illalla kotona olin klo 20, että ihan kiitettävä aksapäivän pituus, mutta ei kyllä harmittanut kun tuli sentään hieno tulos :) Kiitos Minnalle ja pojille seurasta! :) Niin...ja Reiskahan sai suorituksensa johdosta uuden, aidon pallopään lahjaksi ja vingutettavaksi treeneihin! Edellisethän ovat lopettaneet vinkumisen jo jokunen aika sitten. Kotosalla puolestaan Tuks oli saanut lauantaina sille ostamani Kongin tehtyä entiseksi Kongiksi. Eivät nekään näemmä ole kaikkea tehty kestämään vaikka niin luulin.