Reiska oli eilen onnellinen pieni mies kun pääsi yksin matkaan mun kanssa kun mentiin Loimaalle rallytokoon. Meitä ei ollutkaan kun kolme tyyppiä koirinensa paikalla, joten kerettiin tekemään vaikka mitä. Iteksiin piti harjoitella peruuttamista. Ihminen siis peruutti ja koira tuli mukana edessä, aina kun pysähdyttiin niin koira piti saada istumaan. Ei ongelmia ihan pienen alkuihmetyksen jälkeen. Reiska siis ei ymmärtänyt selkeästi heti että mitä hittoa me puuhataan ja koitti tarjota edestä sivulletuloa. No sitähän tässä on kieltämättä harjoteltu monta viikkoa...

Iteksiin harjoiteltiin myös eteen tulemista ja siitä oikean kautta sivulle tulemista sekä vasemman kautta sivulle tulemista. Nämä ihan jees, tosin Reiska on täysin ulalla siitä, että milloin tullaan sivulle oikealta ja milloin vasemmalta. Joissain rallytokoliikkeissä ei myöskään saa istua sivulle tullessa, minkä Reiska aina tekee ja sitten on hyvin hyvin ihmeissään kun käskenkin sen seistä. Lisäksi koiraa sekoittaa vielä se, että omistaja yleensä muistaa käskeä koiran seisomaan vasta kun se on jo istunut. Sainkin parit kommentit rataa tehtäessä, että Reiskan ilme oli ollut hyvin sekavan näköinen kun ei ollenkaan tajunnut, että mitä minä haluan siltä. Tsemppausta siis tähän minä!

Rata olikin pisin tähän mennessä kokeilemamme, muttei sinänsä liian haastava kuitenkaan :) Alkuun oli liikkeestä maahanmeno, jotain käännöksiä, sivuaskelia, pujottelua, spiraalia, makaavan koiran ympäri kiertämistä (tässä oli ongelmana se, etten osannut lukea kylttiä loppuun saakka enkä siis muistanut kiertää koiraa, lukutaito hei, älä jätä!), juoksemista ja varmaan jotain muutakin. Oikein kiva rata siis. Tuossa spiraalissa pitää olla hereillä sen tiimoilta, että montako kertaa kierretään mitäkin törppöä ja mistä lähdetään liikkeelle. Minun pitäisi myös muistaa lukea kyltit loppuun ja mielikuvaharjoitella enemmän asiaa ennen kuin menen koiran kanssa tekemään. Lisäksi pitäisi tosissaan sen lukemisen lisäksi tajuta mitä niissä kylteissä sanotaan (juurikin tuo kun koira tulee sivulle muttei saa istua, niin kannattaisi antaa se seiso-käsky ennen kuin koira ehtii istumaan). Reiska oli kyllä varmaan ihan pihalla, saas nähdä paljonko se alkaa sekoittamaan asioita... Tosin ei tällä hetkellä niin kauhean tosissamme oteta rallytokoa kuten ei oikeastaan tokoakaan kun siinä on kaikki tavoitteemme jo saavutettu, tästä eteenpäin on vaan plussaa, joten ei kaatane maailmaa jos herra jotain vähän sekottelee hetkittäin :)

Otettiin myös pari kertaa agilityn puomia kun siihen oli mahdollisuus. Ensimmäisellä kerralla Reinoa jännitti tosi kovasti, mutta kun otin pannasta kiinni ja vedin sen ylös, niin johan se meni suoran ja alastulon hienosti. Gudigudi! :) Toisella kertaa meni jo paremmin eikä jänskättänyt ollenkaan :) Superkehut puomin jälkeen ja miekkonen kuumi niistä niin pahasti, että näpsi aika pahasti mun ranteita!  Sehän ei tommosta tee ikinä, mutta olin vaan tyytyväinen siihen, että teki eikä tullut mieleenikään kieltää! Kyllä siitä puomistakin hyvä vielä siis tulee! :)

Tunnin lopuksi Reiska olikin ihan puhki, hirmuisesti läähätti kun oli joutunut käyttämään pientä hernettään kovasti :) Innokkaasti se kyllä jaksoi tehdä hommia, johtunee ehkä siitäkin että aika vähän nykyään tehdään mitään. Ensi viikolla Reiska onkin saikulla ja Tuks pääsee rallytokoilemaan, saapi nähdä mimmoinen singahdus siitä tulee, kauhistuttaa jo nyt!!