Perjantaina käytiin teatterissa Tampereella ja siinä menikin se päivä töissäolon lisäksi ottaen vielä huomioon epäonnen töistä kotiintulomatkalla :(

Lauantaina sitten aamulla oli aikaisin herätys ja starttaus kohti Hyvinkäätä ja rallytokon SM-kisoja, epäviralliset nämä mittelöt olivat, mutta kumminkin. Laji kun ei vielä Suomessa ole virallinen, mutta ehkäpä jonain päivänä. Joissakin muissa maissa lajilla on jo virallisen lajin status. Isäntä päätti myös lähteä mukaan, vaikkei alunperin ollut ajatellut lähteä. Näki ensimmäistä kertaa rallya ja sai ehkä jotain hajua lajista. Rally näyttää kuulemma yhtä idiootilta kuin minun aksaamiseni ;-)

Ehdotin, että josko otetaan Tuksu kisaturistiksi mukaan ja siihen isäntä sanoi, että sitten saan mennä yksin, neitiä ei vaan kestä tuollaisissa tilanteissa kun se sinkoaa joka suuntaan ja haluaa mennä moikkaamaan kaikkia. Tuks jäi siis kotiin viettämään laatuaikaa Kytän kanssa. Kun suljin ulko-oven lähtiessä, niin Tuks jäi haukkumaan ja Kyttä vinkumaan, että niillä oli varmaan tosi kivaa keskenään kotona ;-) Onneksi ei asuta kerrostalossa! Ja bullienko piti mukamas olla hiljaisia?! Tuks ei oo hiljaista nähnykkään!

Perillä Hyvinkäällä tajusin, että olemme menossa samaan halliin rallyilemaan missä oltiin viimeksi aksaamassa aksakisoissa Minnan kanssa. Reiskan rallyradan suoritus olikin vähän jotenkin ihmeellistä, itselle jäi tunne, ettei miekkonen tajunnut että mitä oltiin tekemässä. Kiltisti ja iloisesti tuli kuitenkin mukana. :)

Rataan tutustuminen jännästi aloitettiin ilman mitään huutelua, että ovatko kaikki paikalla. Olisin jotain tällaistä voinut odottaa... Noh, onneksi oli Anna mukana ja keskenämme perehdyttiin rataan, joka oli tosi simppeli ja paljon helpompi kuin olin kuvitellut. Olinhan uneksinut jostain tosi haastavasta ja monimutkaisesta... Ihan hyvä siis, ettei ollut mitään hankaluuksia radalla. Ainoastaan 360 asteen pyörähdys vasempaan vähän mietitytti kun se on Reiskalle se hieman heikko juttu.

Liian nopeasti tuli myös meidän vuoro, mutta yllätysyllätys koko homma meni ihan  hyvin ja kuten huomaatte, olen hengissä edelleen! Jännitti tosi kovasti, mutta se oli toivekin, että jännittäisi. Rallytokossahan kisaamme osittain sen vuoksi kun minua jännittää ja Reiska ei ymmärrä minua jännittyneenä ollenkaan ja nyt siis harjoittelemme tilanteita, joissa mammaa jännää, jotta tulevat tokokokeet menisivät silleen rennosti Reiskan osalta (ei minun!). Mutta kuten isäntä totesi, niin minuahan jännää jo pelkässä mätsärissä että ei me sen takia olla pelkästään rallykisailemassa...

Kisaan palatakseni rata meni siis hyvin ja Reiska oli innokas. Rallyssahan en koskaan käske Reiskan tehdä tokoseuraamista, vaan käsken sen tulla mukana tai kävellä lähistöllä. Videolta huomasin kuitenkin, että kyllä se ihan tokoseuraamistakin muutamassa kohdassa esittää. Yhdellä kyltillä kun piti kääntyä oikealle Reiska meni kyltin väärältä puolelta. Huomasin tämän, mutten reagoinut, joten siitä tuli väärin suoritettu liike eli -10 pistettä. Rallyssahan sinulla on radalle lähtiessä 100 pistettä ja sitten tämänkaltaisen virheet vähentävät pisteitä. Jos lopussa on 70 pistettä tai enemmän jäljellä, saat tuloksen. Aikaa myös otetaan, mutta ymmärtääkseni sen vuoksi, että saadaan saman pistemäärän saaneet koirat paremmuusjärjestykseen. Jos olisin reagoinut tuohon Reiskan kyltin väärältä puolelta menemiseen ja korjannut onnistuneella suorituksella liikkeen, olisi pistevähennys ollut -3 pistettä, joten jälkikäteen vähän tuo harmittaa. Kerran Reiska haisteli kylttiä (itse en huomannut tätä sillä hetkellä, vaan vasta videolta), muutaman kerran talutin kiristyi ja muutaman kerran estin koiraa (muistaakseni pujottelussa), näistä tuli kaikista -1 piste / kämmi. Kisakirjan saimme suorituksemme jälkeen ja tuloksena oli 85 pistettä eli reilusti tulos ja sitähän me lähdettiin hakemaan! Hienoa hienoa! Kolmella tuloksella saa epävirallisen tittelin RTK1 ja pääsee siirtymään seuraavaan luokkaan. Reiska on ilmoitettu nyt kolmeen kisaan, joten toiveissa siis olisi RTK1 ja ensimmäinen tulos avoimestakin luokasta. Laji on mukava ja ei niin vakava, kivaa hömpöttelyä yhdessä koiran kanssa! :) Kisaradallahan siis saa puhua koiralle, ohjata sitä omalla vartalolla tai käsillä jne. Ainoastaan leluja tai nameja ei saa olla näkyvillä.

Tässäpä videosta suorituksesta!

Onnittelut myös Annalle & Ifalle, joka vaikeuksista huolimatta myös sai tuloksen! :) Oli myös mukava nähdä ja tutustua rataan yhdessä!

Alokasluokassa oli 60 kisaajaa ja emme sitten jaksaneet odottaa loppuun saakka, vaan lähdimme kotiin ja vieläkään en tiedä meidän sijoitustamme! Sitä odotellessa, nettiin tiedon pitäisi ilmestyä tällä viikolla. Ennen kotiinlähtöä kuitenkin otettiin muutama kuvanen:

Luppakorvakoira!

Vauhdikas miekkonen

Kosketuskeppeilyä. Kepin avulla suunnittelin opettavani miekkoselle oikealla puolella sivullaolon ja ehkä seuraamistakin, jos jaksan :)

 

Illalla poikien fiilis olikin yllä kuvatun näköinen :) Aloin kaivamaan kameraa kun Reiska nukkui samanlaisessa kippurassa kuin Kyttäkin, ihan sohvan alla, kuin kaksi marjaa olisi ollut. Reiskan huomattua kameran kaivamisen, niin se alkoikin pelleilemään.

Iltasella käytiin vielä keilaamassa ja syömässä, kiitos seurasta asianosaiset! :)

Eilen olikin sitten koomapäivä. Minun piti mennä joulunavausta katsomaan Tuksun kanssa, mutta siihen sateeseen ei olisi voinut vähempää kiinnostaa lähteä. Iltapäivällä kävi vieraita ja siinähän se aika kivasti kuluikin sitten.

Tänään olisi vuorossa Tuksulla aksaamista, keskiviikkona Reiskalla rallya, torstaina Tuksulla aksaa ja lauantaina sitten lähdetäänkin reissuun.