Terveyskirjastosta kopioitua:

Paiseella tarkoitetaan missä tahansa kehon osassa esiintyvää bakteeritulehduksen synnyttämää pesäkettä, joka käsittää märkää täynnä olevan ontelon. Märkä on vihertävää eritettä, joka sisältää kuollutta kudosta ja valkosoluja sekä bakteereita.

Bakteerit ovat voineet joutua paisealueelle kehon aukoista, ihon (erityisesti rikkoutuneen) kautta tai verenkierron välityksellä. Paiseen ympärillä kudos on tulehtunutta, minkä merkkinä alueella esiintyy punoitusta, kuumotusta, turvotusta ja kipua. Yleisimpiä ovat iholla ja ihonalaiskudoksissa esiintyvät paiseet. Tulehdus voi alkaa karvatupesta. Bakteerit voivat päästä kudoksiin myös rikkoutuneesta ihosta tai alkaa lisääntyä esimerkiksi tukkeutuneen talirauhasen muodostamassa talipatissa.

Kyttä siis kävi taasen eläinlääkärissä ja sillä mitään hotspottiakaan ollut vaan paise. Edelleen voin sanoa, että YÖK. Minä en pidä mistään märkivistä jutuista. YÖK. Hoitona antibioottia niin kauan kunnes paise lähtee ja lisäksi paise pitää pestä vedellä kerran päivässä. YÖK. Paise on ilmeisesti hyvänlaatuinen jos paiseista niin voi sanoa, mutta että nestettä tulee itse ulos. Paiseen kanssa pitää olla kuulemma nyt tarkkana kun on niin lähellä selkärankaa ja selkäydintä.

Toivotaan että pappa paranee pian kun nyt on vihdoin keksitty, että mikä sitä vaivaa! Pitäkäähän peukkuja!