Reiskan kanssa eilen siis suunnattiin maneesiin viimeiseen aksaan tällä erää. Keväällä emme maneesiryhmässä jatka vaan puuhastelemme aivan jotain muuta jatkossa torstaisin. :) Siitä kuulette kyllä lisää vielä :)

Rata näytti tälläiselle hässäkälle! Reiskan kanssa aksatessa tuli muuten kyllä taas niin hyvä mieli! :) Ensimmäisellä kertaa rata nollalla läpi, ainoastaan kepeillä pientä sähläystä sisäänmenon kanssa. Keppien loputtua huusin Reiskaa menemään putkeen ja sinne se meni vaikka putkikulma oli aivan pimeä. Reiska on vaan semmoinen putkimies ettei tosikaan ja se kyllä osaa etsiä putken pään kun käsketään. Tässä näytti monella olevan nimittäin ongelmia. Olin itse ihan fiiliksissäni radan jälkeen kun meni hyvin ja tuntui myös siltä! Pitkästä aikaa ihan mahtava fiilis aksatessa! Ullakin oli ihan tohkeissaan ja käski ottaa uudelleen ja katsoa oliko ensimmäinen kerta sattumaa. Todistettiin sitten Reiskan kanssa, ettei ollut sattumaa vaan taas ihan samanlainen onnistuminen! Mun pieni mies on vaan niin pätevä! :)

Toinen rata (piirroksessa punaisella) olikin haastavampi kun kepeille mentiin eri lailla ja minun piti pysytellä keppien oikealla puolella kun meillä on edelleen pienehkö pujottelemispuoliongelma. Aikaa meni hukkaan hirmuisesti kun jouduin kiertämään itse kepit ja ohjaamaan Reiskaa jälleen oikealta puolelta, jotta se meni renkaalle sujuvasti. Ulla totesi tähän, että tämä ei vetele ja nyt harjoitellaan se rengas niin, että Reiska menee sinne ilman että minä olen oikealla puolella. Niinhän me sitten tehtiin että minä jäin Reiskan taakse jo ekan hypyn kohdalla eli siis käskin kuuliaisen miehen hypätä ja sitten mennä renkaalle ja sitten hypätä vielä kertaalleen. Ulla oli pari kertaa renkaalla näyttämässä, että mistä välistä sitä kuuluu mennä ja Reiskahan meni. Rengas on nykyään sen mielestä ihan kiva juttu, ennen sitä vähän jännitti moinen härveli. Reiska näköjään kesti ihan hyvin sen, että minä hölköttelin sen perässä ja huutelin esteiden nimiä ja hyvin tosiaan etsi oikeat esteet. Joskus voisi piruuttaan kokeilla sellaista, että seisoisi itse esteiden välissä tai keskellä tai jotenkin niin ja huutelisi Reiskalle esteiden nimiä ja ehkä kädelläkin näyttäisi ja katsoisi miten se osaisi niitä. Auttaisi ehkä tulevaisuudessa kun tietäisi mitä esteitä ja miten koira osaa hakea itse.  Se voisi olla kivaa Reiskankin mielestä. Pitää kokeilla heti alkuvuodesta kun päästään aksaamaan taas!

Keinu meni erityisen hyvin ja siitä isot plussat Reiskalle! Osasi kohtalaisen hyvin ottaa kontaktit eikä pitänyt kiirettä alas. Hieno mies! Pieni luova tauko treenaamisessa on tainnut tehdä hyvää tämänkin lajin osalta. Hitsi kun Reiska vielä taukojen aikana oppisi lisää juttuja, niin mikäs meidän olisi taukoillessa! :D

Olipa taas hyvä fiilis kun tulin treeneistä kotiin. Luksuksenahan vielä oli se, että treenit kestivät 2 tuntia sen normaalin tunnin sijaan ja kerkesin rupatella muun porukan kanssa pitkästä aikaa vähäsen! :) Nyt on hyvä jäädä pienelle joulutauolle.