Perjantaina aamutuimaan Minna ja Tiia kera koirien tulivat hakemaan minua, isäntää ja Punkeroa. Pojat jäivät kotiin keskenään reissun ajaksi. Toki poikia oli hovipalvelijat palvelemassa koko meidän reissun ajan. Köröteltiin ensin Helsinkiin, josta laivalla Tallinnaan. Tallinnasta alkoikin sitten pitkä matka kohti Liettuan Zarasaita, jossa oli majapaikkamme. Matka meni mukavasti ja kyllä meillä oli hauskaa! En muista koska olisin nauranut niin paljon kuin tämän reissun aikana! Superisot kiitokset teille kaikille, jotka teitte matkasta ihanan! 

Majapaikkamme Liettuassa oli todella mukava ja aamiainen oli ihan superihana, kyllä tuli maha täyteen ja jaksoi kökkiä näyttelypaikalla pitkään ennen kuin maha alkoi kurnia. Lauantaina siis heti aamusta startattiin kohti Latviaa ja Daugavpilsiä. Daugavpils on Latvian toiseksi suurin kaupunki ja ihan lähellä Liettuan rajaa ja löysin netistä kivan majapaikan meille Liettuan puolelta, joten siksi yövyimme eri maassa kuin missä näyttelimme.

Lauantaina aamutuimaan Minnan bernipentu Obelix aloitti näyttelyturneen pikkupentuluokassa saaden heti KP:n ja ollen paras pikkupentu! Hienoa Minna & Obelix!

 

Sitten menikin kehään Tunkeropunkero, jolla oli vauhti päällä!

Tuksulla oli tuomarina valkovenäläinen Tamara Sarmont, joka oli kyllä kovin tiukka täti. Mittasi neitokaisen inauksen liian suureksi ja neidin pää oli kovin viallinen ja kroppa ja eturinta ja ties mitä kaikkea vikaa hän löysikään. Ainoa positiivinen asia oli temperamentti ja luonne.

Vaikka näin nätisti seistiin, niin tuloksena oli H. Ottipa päähän lähteä Latviaan hakemaan sellainen tulos ;-)

Koikkereista Jolinda sai sertin ollen ROP, Lacina sai myös ERIn, mutta oli sitten ilmeisesti PN2 ja Rokka sai ilmeisesti EH kuten myös kultainen ihanuus Onni :)

Roketti

Lacina

Reissun ensimmäinen valio, Jolinda.

Ihana Ponnis

Tunkero ottaa rennosti. Rane istui lauantain Tunkero sylissä ja kymmenet paikalliset ihmiset tulivat ottamaan kuvia pariskunnasta ja keskustellakin monet yrittivät, mutta eipä ollut yhteistä kieltä. Näyttelyn henkilökunnastakin jopa ehkä kaksi ihmistä puhui englantia. Näistä toinen tosin ystävällisesti käänsi myös meidän saamat venäjänkieliset arvostelut. Totesi myös Tuksun lauantain tuomarista, että on erittäin tiukka, jopa pikkutarkka tuomari, jonka arvostelut vaikuttavat siltä, että hän olisi alkoholin vaikutuksen alaisena kirjoituttaessaan arvosteluja!

Minna pyörähti alkuillasta vielä babyryhmässä Obelixin kanssa tullen hienosti viidenneksi! Latviassa kun palkittiin viisi parhaiten ryhmässä sijoittunutta koiraa. Jolindan kanssa kävivät myös ryhmässä ja tulos oli myös vitonen! Hienoa, onnittelut vielä näistä upeista suorituksista!

Ennen majapaikkaan menoa pysähdyttiin syömään Daugavpilsin keskustassa italialaisessa ravintolassa, olipa hyvää ja ah niin halpaa! :)

Sunnuntaina maittavan aamiaisen jälkeen matkasimme taas näyttelypaikalle ja matkalla otettiin kuvia paikallisesta vankilasta, joka oli todella pelottavan näköinen. Aidan vieressä oli vartiointikoppeja, joissa näytti olevan vartijat paikalla. Ei uskallettu edes pysähtyä kuvaamaan, vaan piti ajaessa napsia kuvia. Huih!

Näimme matkalla myös hevoskärryillä ajelevan mummon, joka oli mielenkiintoinen ilmestys, niitä kun ei täällä kotikulmilla ihan koko ajan tule vastaan...

Näyttelyn aloittivat sunnuntaina koikkerit, joista jokainen oli tuomarin mielestä erinomainen, Jolinda tosin tälläkin kertaa se kaikkin erinomaisin, näin Jolindasta siis taas ROP ja VET ROP ja VET SERT. Rokka oli VSP. Iltasella Jolinda esiintyi vielä veteraaniryhmässä ja ryhmän 8 ryhmäkehässä, ollen kasiryhmän viides jälleen! Hieno suoritus!

Tunkeron vuoro oli koikkereiden jälkeen ja vähän etukäteen pelotti, että mitä tuomari neidistä sanoo kun edellisenä päivänä koikkereista niin ihmeellisiä saneli. Tuomari tuntui tykkäävän ja neidille tulokseksi ERInomainen, JUN SERT ja vielä rotunsa ainoana edustana ROP! Huih, olin ihmetyksestä sanattomana jokusen hetken! Arvostelussa tuomari ei paljon Tuksua kehunut, mutta ilmeisesti piti neidistä kuitenkin. :)

Lopputuloshan sitten oli myös se, että TuksuPuksusta tulee Latvian juniorimuotovalio kunhan Latvian kennelliitto vaan ensin vahvistaa asian! Ryhmässä käytiin myös pyörähtämässä, mutta meidät huonosti esiintyvät tyypit käteltiin hyvin nopeasti pois.

En olisi kyllä heti uskonut, että meidän perheessä asuu "valioluokan kansalainen"  eikä kyseinen kansalainen kyllä ainakaan osaa käyttäytyä arvolleen sopivasti

Onni esiintyi taas todella hienosti, mutta oli tuomarin mielestä kovin pieni :(

Obelix puolestaan korjasi hienosti potin kotiin ollen ensin babyluokassaan ykkönen saaden KP:n ja vielä babyryhmässä kolmonen eli lauantain suoritus parani jonnin verran!

Nyt sitten vaan odotellaan koska Jokioisille tulee Obelixinkatu tai muu vastaava kunnianosoitus miekkoselle  Kuten Minna totesi, niin Obelixista voi vielä tulla jotain suurta, mutta onneksi siitä asiasta ei vielä tiedetä sen enempää ettei tule paineita!

Ryhmäkehien jälkeen lähdettiinkin kotimatkalle, joka oli lievästi sanottuna rattoisa. Yövyimme Tallinnassa ja maanantain shoppailimme Tallinnassa ja iltasella kotiuduimme. Ihana tulla kotiin, mutta aina yhtä ihana suunnitella uusia myös uusia reissuja, joita onneksi jo kotimatkalla alettiin hieman mietiskellä ja toivottavasti päästään yhtä ihanalla porukalla seuraavallakin kertaa reissuun! Kiitos vielä tuhannesti ja otetaan se verenpainemittari ensi kerralla mukaan!

Kuvia löytyy TÄÄLTÄ! Harmi kun uusi kameran putkemme sitten tuli tänään eikä torstaina ennen reissua, koska sillä olisi varmasti saanut paljon parempia kuvia kun olisi valovoima riittänyt vähän eri lailla. Anna: otin pari harjakuvaakin sinua varten :)