Perjantaina vietettiin isännän kanssa aikaa teatterissa Tampereella. Ai niin ja olihan se meidän äitikin mukana ;-) Oltiin katsomassa superhyvää näytöstä, en ole aikoihin ollut niin hyvässä näytöksessä! Ihan huippua! :-D Seuraavaksi mennään katsomaan isännän kanssa kahdestaan stand uppia :-)

Lauantaina sitten nukuttiin pitkään ja päivällä lähdin kohti Salon rallytokokisoja. Ihana kun kerrankin kisa-aamuna sai nukkua pitkään, ehti käymään kaupassa ja vaikka mitä muuta :-) Kisapaikka oli minulle uusi tuttavuus, Salon koirahalli ja tykästyin paikkaan kyllä kovasti. Alusta oli oikein kiva eikä hallissa ollut kylmäkään, tosin eipä ulkonakaan ollut kylmä. Kerkesin katsomaan alokasluokan palkintojenjaon ja ihmetellä huisin hyviä palkintoja. Voittaja nimittäin sai palkinnoksi Helsittaren treeniliivin!   Hetikohta sitten alkoikin avoimen luokan rataan tutustuminen. Rata vaikutti helpolta ja olin rataan tutustumisessa vielä järjissäni ja hoksasin kaikki mahdolliset vaaran paikat. Ensimmäistä kertaa radalla oli myös hyppy.
 
Tutustumisen jälkeen hain Reiskan sisään ja puuhastelin sen kanssa hetken katsellen myös samalla muiden kilpakumppaneiden suorituksia. Vaaran paikkana näytti olevan myös houkutus, jossa oli iso kani-pehmolelu. Järjestään koirat menivät kanille leikkimään ohjaajien kielloista huolimatta! Onneksi noteerasin tämän, koska kyllä se kani kiinnosti Reiskaakin, mutta onneksi miekkonen on kuuliainen olento :-) Hieman pahaa mieltä aiheutti itselle eräskin kanssakilpailija, joka pyysi minua ja Reiskaa väistämään, jotta hän ja hänen koiransa mahtuvat kulkemaan meidän ohitsemme. Ei muuten, mutta siinä oli tilaa noin 3 metriä kulkea meidän ohitse, en ymmärrä miksi meidän piti vielä väistääkin häntä. Kai tämä tyyppi oletti Reiskan olevan ilkeä tai jotain... Noh, Reiskaa ei kuitenkaan tämä naikkonen koirinensa kiinnostanut yhtään kuten ei mikään muukaan koira tai ihminen tuolla hallissa. Reiska oli täysin keskittynyt minuun vaikka paikalla oli hetkeä aiemmin ollut myös kaksi juoksuista narttua!   Isäntähän ei siis suostunut tulemaan mukaan kisoihin sen vuoksi kun oli sitä mieltä, että Reiskan kisa menee siihen kun paikalla on kaksi juoksuista narttua (näistä tiedotettiin etukäteen, mutta rallyssahan saa juoksunartut kisata). Oli mukava kotona sitten näyttää isännälle pitkää nenää tämän asian kanssa ja kertoa miten Reiska paskat välitti mistään juoksunartuista   Juoksuista sivumennen sanoen Tuksu on päättänyt vissiin olla juoksematta, muttei se minua haittaa vaikka juoksu tulisikin vasta kesällä ja että muutenkin juostaisiin vaan kerran vuodessa.
 
Kun mentiin Reiskan kanssa radalle omaa suoritustamme tekemään, minuun iski hirveä jännitys, kerrassaan paniikki! Ihan tärisin ja varmaan hoipuinkin kävellessäni. Kuinka paljon otti päähän oma panikointi?! Ihaninta kuitenkin oli se, että rakas pieni mussukkaisena ei häiriintynyt mitenkään asiasta!!!! Reiskaa ei kertakaikkiaan yhtään haitannut se, että mamma oli kerrassaan ihan pihalla, aina ennenhän Reiskaa tämä on haitannut, mutta ehkä nyt aletaan päästä sille tasolle, että koiraa ei haittaa vaikka omistaja olisi sekaisin. Ihanaa! :-) Suoritus lähti hyvin käyntiin, ensimmäinen kämmi tapahtui kun Reiskan piti olla maassa ja minun kiertää miekkonen. Reiska oli yli 45 astetta vinossa mennessään maahan enkä jaksanut korjata tätä, joten tästä tuli muistaakseni yksi virhepiste. Toinen kämmi tuli heti seuraavalla tehtävällä kun käveltiin ikkunaa kohden ja Reiskan piti istua ikkunan eteen ja sitten piti kääntyä 90 astetta oikealle ja istua taas. Reiska jotenkin jäi jumittamaan ja tuijottamaan ikkunasta ulos kun siellä joku tipiböördi lenteli. Otettiin uusiksi ja meni ihan nappiin eli kolme pistettä tästä pois. Houkutuksesta selvittiin ihan hyvin kun kielsin Reiskaa tuijottelemasta kania. Houkutuksen jälkeen oli ihan peruskeissi: sivulle istumaan, siitä eteen istumaan ja oikean kautta sivulle istumaan. Sanoin Reiskalle sivu, joka tarkoittaa sitä, että istutaan sivulle, otin siitä eteen ja takaisin sivulle. Tuloslapun saadessani huomasin tuomarin kommenteista, että Reiska ei ollut istunut siihen minun sivulleni enkä ollut edes katsonut istuiko se vai ei kun luotin siihen, että istui! Menetimme siis 10 pistettä, koska liike meni kokonaan väärin suoritetuksi! Harmitti vielä enemmän kun sain tietää, että olisimme voittaneet kisan jos Reiska olisi istunut emmekä olisi menettäneet sitä 10 pistettä! Jossittelu on kivaa, mutta jos miekkonen olisi istunut, niin meillä olisi uusi hieno treeniliivi sen sijaan että voiton vei se ääliö naikkonen, joka piti Reiskaa ihan kamalana petona ja käski meidän mennä pois tieltä...
 
Loppurata meni virheittä ja erityisen tyytyväinen olin hyppyyn, jonka Reiska teki juuri niinkuin olin haaveillut sen tekevän sen. Tosi hyvä fiilis edellisen avoimen luokan katastrofin jälkeen! :-) Mieli parani vielä lisää kun pari puolituttua tyyppiä tuli sanomaan, että todella hienon näköistä menoa. Kävi myös niin, että sijoituimme neljänneksi ja tuomarikin vielä tuli kehumaan, että olimme tosi hyvännäköinen pari ja todella hyvän näköistä menoa! Hui! :-) Rallytokoinnostus on ollut ihan nollissa viime katastrofikisan jälkeen, mutta nythän se nousi ihan uusiin sfääreihin ja koitinkin sitten illalla heti saada paikkaa ensi viikonloppuna Tampereella järjestettäviin kisoihin! :-) Olemme ensimmäisellä varasijalla, joten toivotaan että joku peruisi!
 
Meno oli kyllä ehkä sen takia todella hyvännäköistä ja tuntui itsestä todella hyvälle kun käskin kisoissa ensimmäistä kertaa Reiskan suorittaa tokoseuraamista ja sehän suoritti ihan sikahienoa seuraamista (tätä ennenhän olen sen käskenyt tulla mukana, mikä on Reiskalle ihan eri asia eli pitää vaan löntystää mukana ja aina ennenhän tuomarit ovat kommentoineet, että koira ei ihan tiedä mitä se tai me on tekemässä). Rata oli pitkä ja meillä meni sen suorittamiseen yli 3 minuuttia aikaa, kuitenkaan miekkosen keskittyminen ei herpaantunut kuin ihan pikkaisen siinä kanilla ja vire oli kerrassaan mainio. Voisin vaikka lyödä vetoa, että sen häntä oli myös pystyssä koko suorituksen ajan vaikken sen häntää kertaakaan nähnytkään. Itseeni olen myös tyytyväinen, että kykenin suorittamaan radan ja käskemään koiraa tekemään oikeat jutut oikeissa kohdissa. Avoimen luokan radoilla kun tuntuisi järjestään olevan törppöansoja, mutta nyt selvitin ne kun viimeksi sain niistä varmaan 20 virhepistettä.
 
Lahjattomat treenaa - me nimittäin ei olla treenattu rallya 6.1. olleiden kisojen ja niiden aiheuttaman masennuksen jälkeen  
 
Tuloksena oli sitten 86/100 pistettä eli oikein hyvä tulos ja aikakin oli ihan kohtalainen, hieman yli kolme minuuttia. :-)
 
Kisojen jälkeen käytiin Ehytin kaupassa ostamassa Reiskalle palkinnoksi Kongifrisbee ja sitten käytiin vähän lennättämässä sitä möksän pihalla. Hyvin lensi frisbee ja Reiska tykkäsi ihan hirrrrmuisesti!! :-)
 
 
Tällä intoilmeellä Reiska tekee nykyään hommia, ihana!
 
 
 
Eilen käytiin päivällä möksällä uudestaan Tuksun ja Reiskan kanssa, tarkoituksena oli päästää bestikset revittelemään keskenään hankeen. Eipä voinut antaa kaverusten olla hangessa kuin hetken, koska Tuks jäätyi! Tuksu olisi painanut ihan täysillä varmaan koko päivän eikä sitä omasta mielestä vaivannut mikään, mutta neiti alkoi huolestuttavasti mennä todella pahan punaiseksi, joten jouduin väkisin pakkaamaan sen autoon lämmittelemään. Siitäkös neiti oikein suuttui ja huusi ja raivosi autossa sen aikaa kun Reiskan kanssa vielä puuhastin ja koko kotimatkakin meni samoissa tunnelmissa.  Harmitti kyllä itseäkin, mutta pakko se pois telmimästä ottaa ettei olisi palelluttanut itseään todella pahasti.
 
 
Iso paha susi hyökkää pienen porsaan päälle? ;-)
 
 
Tuksulla oli koko ajan liina perässä, jotta sen saisi kiinni nopeammin jos tarve tulisi. Liina ei tuntunut haittaavan leikkejäkään ollenkaan, joten jatkossakin saanee neiti olla liinan kanssa ainakin välillä leikkimässä.
 
 
Vauhtimurmeli :-)
 
Eilen illalla sitten isäntä heitti minut ja Reiskan MTT:n parkkikselle, jossa Minna koirineen olikin jo tokoilemassa. Rokka tuli heti moikkaamaan Reiskaa ja molemmat miekkoset tuntuivat olevan tosi onnellisia toistensa näkemisestä jopa niin että Reiskan keskittyminen meinasi herpaantua ja vähän vinkunaakin ilmeni kun miekkonen olisi niin mielellään hengannut Roketin kanssa. Se ei nyt vaan käynyt päinsä. Jälkeenpäin jäin miettimään että pojat ei ole tainneet moikata toisiaan todella pitkään aikaan! Otin Reiskan kanssa seuraamista, istumaan jäämistä ja yleistä hömpöttelyä -> sujui hyvin. Lainattiin Minnan ruutua, jonka ympärillä oli törppöhässäkkä, vein lelun ruutuun ja lähetin Reiskan ja hyvin meni ruutuun. Otettiin ilman lelua ja meni edelleen hyvin, tosin vähän kerkesi pyörimään lelua etsiskellen ennenkuin sai palkan. Kolmas kerta taas lelulle ilman lupaa ja miekkonen varasti lähdössä, mutta siitä ei sakoteta meillä tässä vaiheessa :-) Hyvin siis löysi ruudun ympäröivästä hässäkästä huolimatta. Merkkiä kokeilin ottaa myös, mutta Reiska ei edelleenkään halunnut sitä osata. Ei pitäisi vissiin komentaa liian kovasti koiraa, jottei käy näin... Noh, muistutellaan jossain vaiheessa, niin eiköhän se siitä. 
 
Kaukoja otin ja nyt Reiska liikkui sivusuunnassa useita metrejä! Toisella kerralla oli aika täydelliset kaukot Reiskan osaamistasoon nähden ja molemmilla kerroilla tein täydellä matkalla! Hienoa! :-) Luoksetulon molempia stoppeja otettiin muutama kerta ja kovin oli tulossa eteenpäin käskyn jälkeen, mutta tätä pitää alkaa työstämään. Suorassa luoksetulossa taas stoppasi iteksiin todella hienosti, hönö. Kiitos Minna ja pojat treeniseurasta! :-) Treenin jälkeen otettiin ja käveltiin kotiin miekkosen kanssa, eipä olla lenkkeiltykään remmissä aikoihin kun Reiska on lenkkeillyt isännän kanssa paljon lähiaikoina. Hyvin meni sekin ja loppumatkasta jopa ajattelin taas BH-kokeeseen menemistä, mutta onneksi ehkä unohdin sen kotona ;-) 
 
Loppuun vielä kerron kun minulle iski vippaus päähän, ostin agilitylisenssin ja ilmoitin itseni ja Reiskan kisoihin.  Aina yhtä kannustava isäntä repesi paskaiseen nauruun tämän kuultuaan ja totesi jotenkin siihen malliin, että hän ei sitä suoritusta halua nähdä...