Tällä viikolla olen ottanut tavakseni heti töistä tultuani pistää auton talliin ja ottaa Reiskan esiin jos vain on ollut valoisaa vielä siihen aikaan. Reiska on sitten tehnyt tunnaria laudalla. Kolme kertaa. Joka kertaa menee vauhdilla ja suurella innolla laudalle, rauhoittuu ja haistelee ja ottaa oman kapulan ja tuo minulle. Ihan mallisuorituksia. Hieman saattaa avata suutaan väärän kapulan kohdalla, muttei nosta tai edes maistele vääriä. Edistymme siis. Ajattelin jatkaa tätä menoa kuukauden päivät ja katsoa sitten tilanteen. Tosin viikonloppuna lauta on ajatellut lähteä kääntymään ja suurenemaan ja ties mitä... ;-) Eilen otettiin lisäksi vielä luoksetulon maahan- stoppi, joka ei mennyt ihan putkeen vaan miekkonen pompahteli pari metriä eteenpäin ennenkuin muisti pysähtyä ja mennä maahan. Liikkeestä istuminen sentäs oli bueno.

Iltasella mentiin sitten ohjattuihin tokotreeneihin Reiskan kanssa ja siellä otettiin jokunen kerta istumista ja ne oli hyviä. Seuraaminen on myös miekkosella parantunut tämän uuden, syksyllä iskeneen innokkuuden myötä. Ihanaa! :) Kaukoja otettiin myös jopa täydellä matkalla ja ne meni hyvin. Reiska kyllä peruuttaa huimasti, mutta edelleen luotan siihen ettei se kokeessa peruuttele. Asennonvaihdot alkavat olla täydellisiä nyt kun keksin, että seisomisesta maahan mennään käskyllä kumarra. :)

Tokotreenien jälkeen pidin temppukurssiin kuuluvan luennon koiran oppimisesta ja temppuilusta ja koiratanssista ja ties mistä. Reiska sai lopuksi toimia mallikoirakkona ja esitellä temppuvalikoimaansa. Kurssilaisilla tuntui olevan hauskaa ja osa taisi olla vähän ihmeissään Reiskan tempuista. Reiska puolestaan huomasi, että hänellä on yleisöä, joka reagoi hänen korkeutensa tekemisiin, päätti ottaa ja pistää kaiken peliin. Teki vaikka mitä kaikkia temppuja ja millä innokkuudella! Sen kun saisi tokokokeeseen, niin huhhuh, pelottaisi ehkä itseäkin! ;-) Reiska esitteli siis mm. seuraavat temput: kumartaminen, kiertäminen, jalkojen alta pujottelu, pyöriminen itsensä ympäri molempiin suuntiin, kosketusalusta, naksun kanssa tarjoaminen, kosketuskeppi, legon noutaminen, kuoleminen, peruuttelu... Kivaa oli ja kotona oltiin liian myöhään, koska nyt väsyttää! :)