Maanantaina juostiin poikien kanssa eläinlääkärissä. Reiskalla on kummallinen ihoilmiö ja siihen saatiin hoidoksi Canofite-tippoja. Erijännä monitoimiaine tuo Canofite, joka tehosi heti samantein Reiskan ongelmiin. Pari viikkoa tippoja pitäisi laittaa iholle kaksi kertaa päivässä. Kyttä kytäleen pateista täräytettiin neula sisään ja koitettiin saada pateista jotain mönjää tulemaan. Ei tullut mönjää ulos ei, joten voinemme laskea pois luvuista sen, että kyseessä olisi mätäpaiseet. Ohutneulanäyte saatiin pateista ja näyte lähetettiin patologille, joka ilmoittelee tänään tai huomenna tuloksista. Toivotaan, että kyseessä olisi rasvapatit eikä mitkään kasvaimet. Todettiin jälkeenpäin isännän kanssa, että ihan hyväkin oli käyttää pojat yhtäaikaa eläinlääkärissä, ne käyttäytyivät aika hyvin yhdessä nimittäin, mitä Kyttää nyt vähän jännitti ja se ilmeni vinkunana ja Reiska olisi vaan istuskellut eikä ollenkaan näytellyt iho-ongelmiana ;-) Kumpikin pojista tykästyi kyllä eläinlääkäriin ja antoi tutkia ihan superhienosti, olin tyytyväinen käytökseen! Reiskalla oli painoa 45 kiloa ja Kytällä 34 kiloa.  

Eilen juostiin isännän kanssa omilla tahoillamme sinne ja tänne ja tonne ja kotona oltiin samaan aikaan vasta klo 22 maissa! Voin kertoa, että vaatii taitoa lämmittää taloakin niin, että minä pistän pönttöihin tulet ja heitän pökköä pesään ennenkuin lähden "juoksuilleni" ja isäntä tulee kotiin niin, että voi pistää pellit kiinni. Minun juoksuni johtuivat eilen siitä, että maanantaina sain aksaryhmääni vetämään tuuraajan kun itse menin eläinlääkäriin ja tuuraaja sitten kyseli, voisinko vetää hänen aksaryhmänsä tiistaina ja kävin eilen siis Loimaalla. Olipa mukava aksaryhmä, jolla oli keskenään hyvä henki ja jota oli kiva ohjastaa.

Aksaryhmän jälkeen tokoilin Reiskan kanssa kun Loimaalle oli saatu peilit seiniin ja olipa veikeä ekaa kertaa vissiin ikinä katella omaa tokoilua peilistä. Seuraaminen näytti ainakin joka suunnasta hyvälle!  Kaukoissa sitten Reiska ei osannut jäädä seisomaan. Kun käskin sen ylös, niin se nousi seisomaan, mutta salamana alkoi heti tarjoilla peruuttamista, istumista ja maahanmenoa. Seisomiseen tarvitaan vissiin vähän treeniä, tai ainakin erilaista kuin mitä me olemme tähän saakka tehneet.

Tokopalojen jälkeen siirryttiin aksaamaan ja sehän oli ihan katastrofaalista! Puomi meni pari kertaa ihan hienosti, mutta sitten Reiska ei halunnutkaan mennä sitä enää. Minähän päätin, että kyllä se mennään ja se mentiin. Siinä mennessä tosin huomasin, että Reiska oli satuttanut jalkansa. Leikkasin sen kynnet edellisenä päivänä ja nyt oli kynnen alapuolelta lähtenyt pala irti ja kynnen sisältä tuli verta, Reiska ei myöskään halunnut astua jalalle kunnolla. Olettaisin, että puomilla tämä on sattunut, koska puomin pinta on vähän inhottava ja se voisi hyvinkin repäistä kynnestä palan irti jos huonosti astuu. Ei siis ihme, ettei miekkonen halunnut mennä puomia. Rengas oli ok, kepit myös ja kaikki muukin mitä otettiin. Vähän vallaton miekkonen oli ja minä en sellaista jaksanut katsella yhtään, että varmasti puoli Loimaata kuuli sen karjunnan mitä hetkittäin pidin koiralle, joka ei ollut ihan ohjattavissa vaan suoritteli itse omatoimisesti niitä esteitä mitä halusi! ;-) Hautasin hetkeksi kisahaaveetkin!

Tänään aamulla katsoin ja jalka ei ollut parantunut yön aikana, joten Reinonen saa olla levossa pari päivää, tai ainakin huomisiltaan. Huomenna on Reiskalla mahdollisuus päästä tokoilemaan, vaikka alunperin ajattelin ottaa Tuksun mukaan, mutta koska tänään aamulla näytti siltä, että Tuksu juoksee, niin Reiska päässee tokoilemaan huomenissa tai sitten ei mennä ollenkaan jos Reiskan varvas on vielä pipi.

Tuksun peräpäästä siis aamulla havannoin verta, joten neiti taisi aloittaa toiset juoksunsa. Varma tieto asiasta tullee seuraavaan kirjoitukseen. Jos neiti juoksisi nyt, niin se olisi mitä täydellisin sauma juoksuille ja sitten varmasti päästääisiin kesä ilman juoksuja ja voitaisiin harrastaa aika täysipainoisesti. Viime juoksuthan olivat juhannuksena, joten niistä olisi sitten aikaa mukavat 8 kk. Eilen tuli myös Tuksulle mieluisaa postia kun valiovahvistuslappunen ja ruusuke tulivat Latviasta!  Niistä kuvia kun ehditään ottaa!