Eilen otin Reiskan mukaan Loimaalle aksakursseja vetämään siinä toivossa, että jos joku ryhmäläisistä olisi pois, niin voisin sen kanssa aksailla. Aina kuitenkin kun otan miekkosen mukaan, niin kaikki ryhmäläiset on paikalla. Kun ei ole omaa koiraa mukana, niin kaikki ryhmäläiset on poissa.

Päätin kuitenkin huolimatta kellon lukemista ja myöhäisestä ajankohdasta ottaa Reiskan kanssa agilityä ryhmien jälkeen! Mielestäni olin tehnyt ryhmälle helpon radan, mutta ryhmäläiset valittivat, ettei se ole helppo. Piti kokeilla oman koiran kanssa ja olihan se helppo! :) Reiska ei yhtään liukastellut ja toimi kuin ihmisen (minun) mieli! Meni juuri sinne minne halusinkin ja juuri oikeaan aikaan ja vauhtia ei siltä puuttunut. Muisti jopa miten pöytä suoritetaan, vaikkei ole sitä harjoiteltu aikapäiviin. Puomi meni todella upeasti ja yhdellä kertaa jo sain ylimääräisiä sydämentykytyksiä siitä kun miekkonen meni puomin niin vauhdilla että meinasi tipahtaa alas kun jalat vähän lipesivät. Jatkossa siis harjoittelemme sopivaa vauhtia puomilla...

Kaikenlaiset ohjauskuviot sujuivat minulta tosi hyvin, tavallista paremmin siis ja koira teki niinkuin ajattelin. Todella omituista että aksaaminen meni näin loistavasti, olin todella äimistyneenä ja ihmeissäni ja toisaalta taas tosi onnellisena! :) Loppuun otettiin vielä keppejä muutamaan kertaan kun niitä ei radalla ollut ja eipä niidenkään kanssa mitään ongelmia. Keinulle miekkonen meni vähän liian vauhdikkaasti ja ensimmäisellä kertaa tuli lentomalli, mutta sen jälkeen muisti senkin hyvin ja suoritti kauniisti. Kisoja ajatellen noihin kontaktien alastuloihin tulee kiinnittää huomiota, mutta nyt fiilistellään tyytyväisinä hienoa asennetta, ohjattavuutta ja kaikkea sitä mitä eilen koettiin! :)

Kesä, tule jo!