Perjantaina Pukon hallituksen kokouksen jälkeen olin suuren tokoinspiraation vallassa. Reiska pääsi siis möllitokoon. Ajattelin, että katsotaan millä mallilla meidän tekeminen on ja missä kaivataan viilausta. Palkkasin Reiskan vasta lopuksi ja tehtiin muuten siis ihan koemainen suoritus, tosin liikkuri ja tuomari meiltä puuttuivat.

Paikallamakuu meni hyvin ja oli rauhallinen, olin itse varastossa piilossa :) Seuraaminen oli oikein hyvää ja liikkeestä istuminen oli ihan mahtava! Luoksetulossa valui hieman ekassa stopissa ja toisessa vielä lisää :( Teki sentään molemmat stopit jos tästä jotain positiivista haetaan. Ruutuun lähettämisessä Reiskalle sattui pieni työtapaturma ja se tekikin noudon eli toi mulle yhden ruututötsän. Toisella kerralla meni ruudun sivuun, sain ohjattua ruudun sisälle, mutta meni tosi taakse enkä saanut ohjattua sitä edemmäs, joten maahan mennessä häntä jäi ruutunauhan väärälle puolelle. Ruudun loppuosan luoksetulo oli hieno vaikkei sitä oltukaan harjoiteltu kuin ehkä kaksi kertaa aiemmin.

Hyppynouto oli hieno, annoin vain yhden käskyn ja sekin oli että "hyppy" mennessä. Metallinoutokin oli hieno :) Tunnarin otin aika lyhyeltä matkalta, toi ensin väärän, mutta toisella lähetyksellä tuli oikea ja koko ajan teki nenätyöskentelyä! :) Nyt oli myös koemainen tunnari kun katsotaan kapuloiden sijaintia ja määrää. Kaket olivat tosi hienot ja niiltä olikin hyvä päästää Reiska syömään iltaruokaa.

Innostuksen puuskani silti jatkui ja sitten joutui Tuksu näytelmäharjoituksiin! Tuks on siis ilmoitettu Suomeen näyttelyyn ja olen paniikin vallassa asian tiimoilta, mutta päätin kuitenkin paniikeissani, että jos edes yrittäisimme harjoitella. Näyttelyremmi siis päälle ja pihalle juoksemaan. Seisominenhan ei ole mikään ongelma neidille, mutta se juoksu...se on ongelma! Harjoiteltiin omalla pihalla juoksua ehkä 15 minuuttia ja pääsääntöisesti meni tosi hyvin ja neiti juoksi vierellä tosi hienosti. Ehkä se tästä. Seuraavaksi siirrymme julkisille paikoille, että älkääpä tutut yhtään sitten ihmetelkö kun minä Tuksun kanssa juoksen ympyrää Jokioisten S-Marketin tai Vorssan Prisman pihalla... Harjoitellaan siis vaan näytelmiä ;-)

Lauantaina laiteltiin isännän kanssa pihaa ja kyllä siitä hieno tulee kun jaksaa vähän tehdä vaan hommia! :) Tilasin myös koirille koiratarhat! Kohta kolmen kopla pääsee tarhailemaan keskenään. Tosin sehän lienee Tuksulle Suuri Järkytys! Lauantainakin neiti oli hyvin närkästynyt joutuessaan narun päässä pihalle. Ihan katastrofaalista joutua yksin hengailemaan pihalle.

Sunnuntaina jatkettiin pihahommien merkeissä siihen saakka kunnes Minna ja Uuno tulivat hakemaan mua ja Reiskaa. Määränpäänä oli Oripää ja siellä Heikki Mäkisen järjestämä tokokoulutus. Mä en edes muista koska mä olisin ollut jossain tokokoulutuksessa Reiskan kanssa. Varmaan tapahtunut sellaista siis joskus viime kesänä? Minna ja Uuno olivat ensimmäisenä vuorossa ja mulla oli aikaa räpsiä hieman fotoja:

Luoksetulon stoppeihin saatiin hyvä vinkkikin ja niitä ollaan tämän uuden tyyliin avulla harjoiteltu ja heti Reiskassakin on havaittavissa uudenlaista täpäkkyyttä :) Eli peruutellaan ja käsketään stopata -> heitetään nami koiran taakse, peruutetaan ja käskytellään. Toimii hyvin Reiskalla ja ei voi muuta sanoa, että kuinka tyhmä ohjaaja taas on, kyllä mä Tuksun kanssa tällaisiä harjoituksia olen tehnyt ties kuinka ja paljon muttei oo mieleeni tullut käyttää kyseistä harjoitusta luoksetulon stoppeihin...Daa?

Meidän omalla vuorolla halusin katsoa seuraamista, joka oli tosi kamalaa. Osittain johtui siitä, että repäisin suoraan autosta Reiskan siihen seuraamiseen eikä sillä ollut kuin pari sekuntia aikaa tutustua ympäristöön. Todella hortoilevaista ja perusasennot ei olleet ollenkaan hyviä :( Tosin eipä ne oo muutenkaan olleet. Saatiin kunnon läksytys tästä asiasta, mikä oli kyllä ihan hyväksi -> mun pitää ihan oikeasti alkaa tekemään asialle jotain. Tosin jännä oli kun harjoittelin sellaista, että pyydän Reiskan tulemaan sivulle ja jos se ei tule hyvin, niin sitten torun esim. sanomalla "hyi" ja sitten siirryn ja käsken sen tulla uudelleen ja tätä tehdessäni olin ihan tuskastunut kun mielestäni Reiska vaan teki koko ajan väärin eikä noteerannut sitä torumista, mutta Heikkipä sanoikin, että kyllä se noteeraa ja yrittää koko ajan paremmin ja paremmin ja että koiran ryhtikin vähän kasvaa kun se yrittää niin kovasti tehdä oikein. Ah ja tämän jälkeen jouduin taas soimaamaan itseäni eli sitä tyhmää ohjaajaa ;-)

Luoksetulon stopeista puhuttiin sen verran, että aloitetaan tekemään nyt tällä uudella idealla ja kokeilinkin asiaa jo eilen kotona ja meni siis hienosti. Kaukot katsottiin lopuksi ja Reiska liikkui sivusuunnassa jonkun verran, muttei hirveästi eteen tai taaksepäin. Siitä sitten tuli palautetta, että tuosta suorituksesta saa jo jonkin verran pisteitä, mutta jos kympin suorituksia hakee, niin sitten pitäisi opettaa osa vaihdoista uusiksi. Noiden kaukojen kanssa mulla itsellä on ollut sellainen tunne, etten oikein tiedä mitä niiden kanssa tekisin, mutta ehkä en tee mitään niiden kanssa. :) Ei meillä tällä hetkellä ole ainakaan tavoitteena saada kympin suorituksia kaukoista ja jos noista nyt jotain about kasia saisi, niin tyytyväinen olisin. Saapi nähdä sitten kokeessa. Ensimmäistä ylösnousua pitää kyllä vahvistaa ja paljon, se on jotenkin tooosi vaikea Reinolle!

Ennen kaukoja katsottiin tunnaria ja saatiin siihen vinkkejä. Ihan uutena ideana oli sellainen, että minä jätän Reiskan esim. täyden matkan päähän kapuloista ja menen itse niiden viereen seisomaan ja käsken Reiskan hakea sen oman ja sitten kun se hirmuisella vauhdillaan tulee kapuloille, niin jollain hidastussanalla käsken sen hidastaa vauhtia ja avata nenän. Toinen variaatio tästä oli se, että jätän koiran kapuloiden luo ja menen itse kauas. Kokeiltiin aika isolla määrällä kapuloita niin, että Reiska jätettiin kauemmas. Miekkonen lähti käskyn saatuaan kohti kapuloita kuin tykin suusta ja itseä hirvitti se tilannenopeus niin paljon, että karjaisin sille hidastuskäskyn hyvinkin voimallisesti. Reiska sitten ei uskaltanut mennä ollenkaan kapuloille...aikansa ihmetteli ja kiersi kapuloita ja tuli sitten sivulleni istumaan ja ihmettelemään kun ei muutakaan keksinyt. Odotin hetken, että lähtisikö itse rauhassa kapuloille, muttei lähtenyt ja käskin sitten etsiä. Miekkonen haisteli tosi hienosti, nuolaisi pari kertaa vääriä ja toi oman minulle. Huikea fiilis! Ekaa kertaa kotipihan ulkopuolella tunnarissa toi oman ja vielä sinänsä hienolla suorituksella! Mä olen niin tyytyväinen! :) Ylpeä! :)

Minnan ottama todistusaineisto haistelusta :)

Siitä tulikin sitten hyvä palkka:

Yleistä ihmettelyä:

Melkoinen voittajafiilis tuosta tunnarista. Olen selkeästi tehnyt jotain oikein ja tunnarin teho-opetuskuuri on tuottanut tulosta :) Kyllä se vanhakin koira näköjään oppii uusia juttuja. Kokeessa tosin tämä asia on vähän "herran hallussa" eli sieltä voi nousta mikä kapula vaan, toiveena tietty olisi se, että oma nousisi ja kulkeutuisi ohjaajan käteen :)

Eilisessä koulutuksessa tuli siis pari uutta vinkkiä opettamiseen, paljon mutkutusta, mutta sitä toisaalta vähän kaipaankin kun olen ollut tuon tokon kanssa vähän tuuliajolla. Lisäksi inspiraatio tekemiseen on noussut aikamoisesti, johtuen ehkä näistä hienoista ilmoista :) Kouluttaja oli kyllä hyvä, ei ollut semmoista "kaikki mitä teet on hyvää ja hienoa" vaan koiraa moitittiin siitä kun se teki väärin jne. Tykkäsin kyllä ja uudelleen suunniteltiin Minnan kanssa menevämme. Puitteet koulutukselle olivat myös tosi hienot! Kiitos Minna & Unski seurasta! :)

Kotona illalla harrastin hieman luontokuvausta kun luonto oli päättänyt tulla ihan lähelle :)

Picasan kautta kierrätettyinä nämä kuvat eivät pääse oikeuksiinsa, tai lähinnä tuo miekkonen kuvissa. Hienot värit ja pitkään jaksoi poseerata minulle eri asennoissa :) Ei me niin cityssä taidetakaan asua... ;-)

 

 Illalla vielä kävin kickbikeilemässä ensimmäistä kertaa Reiskan kanssa. Miekkonen oli hyvin ihmeissään siitä kun joutui olemaan pyörän oikealle puolella, mutta yllättävän kivuttomasti se siinä sitten juoksi. :) Kierrettiin kunnon citylenkki ja käytiin kaupassa, tai no Reiska kävi vaan pihalla, kohdattiin muita koiria ja Reino ohitteli ne niin hienosti, että oikein sydäntä lämmitti :) Kivaa, tästä urheilulajista ollaan nyt kyllä innostuttu, joten jospa tänään iltapäivästä pidemmälle lenkille! :)