Tahattomasti on tullut kovin treenattua tokoa. Reiskan kanssa viime viikolla otettiin tunnari useampaan kertaan kotosalla, menestys oli kovin vaihtelevaista. Torstaina oltiin Loimaalla ohjatuissa treeneissä ja ne meni muistaakseni ihan hyvin. Perjantaina käytiin Loimaalla Marian kanssa ja Reiskalla meni treenit ihan mainiosti. Aksasin Tiikerin kanssa ja meni myös toooosi hyvin, kyllä siitä vielä hyvä aksakoira tulee, harmi vaan kun päästään niin harvoin aksaamaan yhdessä. Pitkiä ratoja ilman palkkaa tai hankalia ohjauskuvioita ei vielä ole otettu, mutta niitäkin sitten ajallaan. Keinua pitäisi lähteä opettamaan, muuten esteet menevät jo ihan mallikkaasti.  Kiitos Maria Tigerin lainaamisesta taas! 

Lauantaina käytiin vähän ajelemassa päivällä ja extempore päädyttiin esittämään Reiskan tokotaitoja aika isolle laumalla tuoreita beussinhankkijoita ja tulevia beussinomistajia.  Tehtiin osittain kisamainen suoritus ja saatiin isännältä palautetta aika paljon ja aika negatiivista  Itse olin enemmän tyytyväinen, tosin kaukoissa pitää kiinnittää huomiota ylenpalttisen peruuttelun kanssa. Vire oli mainio ja Reiska rakastaa esiintymistä! Ehkä meidän pitäisi aktivoitua sen koiratanssin kanssa...  Illalla miekkonen pääsi vielä mukaan kyläilemään ja käyttäytyikin kohtalaisen kivasti ja oli todella iloinen siitä, että sai olla yksin mukana!

Sunnuntaina iltasella mentiin tokoilemaan Minnan ja Uunon ja Rapan kanssa. Minulla mukana juoksunsa lopettanut Tuksu ja Reiska. Tuksu ensin ihmettelemässä. Neiti on ollut pitkään tokotauolla, vähän niinkuin vahingossa, koska ei ole vain tullut treenattua sen kanssa. Tauko oli tehnyt huippuhyvää, koska neitihän oli varsin pätevä! Sivulletuloissa ei vissiin koskaan ole ollut niin hyvä kuin mitä nyt oli ja niitä tehtiinkin paljon. Seuraaminen oli ihan huippua. Liikkeestä maahanmeno näyttää hyvältä, liikkeestä seisominen taasen on vähän hankalaa kun siinähän pointtina on Tuksun mielestä istuminen. Vire oli neidillä koko ajan juuri sellainen kun haluankin sen olevan. Ei ottanut häiriötä ympäristöstä, vaikka Rapa treenasi Minnan kanssa lähellä. Lopuksi leikittiin isolla lelulla. Hyvä treeni, hyvä mieli

Reiskan kanssa otettiin luoksetulon stoppia Minnan avustuksella ja ensimmäisellä kertaa miekkonen oli ihan pihalla, toisella vähän sentään tajusi jotain, muttei liikaakaan silloin. Jätettiin asia hautumaan. Ruutuun meni vähän hassusti ekalla kerralla ja huusin myöhässä, joten meni ylikin ja jäi sinne ihmettelemään. Toisella lähetyksellä huusin hyvissä ajoin pysäytyskäskyn ja jopas oli täydellinen pysähdyspaikka! Todettiin, että mun pitää pysäyttää koira hyvissä ajoin. En muista otettiinko Reiskan kanssa muuta, mutta hyvä mieli jäi senkin treeneistä! Kiitos Minnalle ja pojille treeniseurasta! 

Eilen piti aloittaa peltojälkikausi heti aamusta, mutten sitten jaksanut lähteä pellolle kun tuuli kovaa ja laiskotti ihan hirmuisesti. Illalla (koko päivän ensin rötvättyäni) ryhdistäydyin ja menin sinne pellolle. Taapersin noin 50 metriä pitkän jäljen, jossa alussa nameja ja sitten siellä täällä satunnaisesti nameja. Lopussa iso läjä. Minulla oli Tuksu mukana ja sekin jostain löysi itseensä virtaa heti kun lähdettiin, siihen saakka oli maannut koko päivän sohvalla ja kuorsannut. Toisaalta tykkään hirveästi siitä, että koira kotona vaan kuorsaa ja sitten kun lähdetään, niin se on valmiina ja oikeassa vireessä hommia varten. Vire oli oikea jäljelläkin, ehkäpä jopa liiankin hyvä, koska vauhtia oli hirmuisesti. Maailman ahnein koira eteni niin vauhdilla, että unohti syödä yli puolet nameista!! Koko ajan kuitenkin meni tarkasti eteenpäin. Olin hirmu tyytyväinen jäljestämiseen ja motivaatioon, mutta vauhtia saisi nyt ehkä lähteä tiputtamaan neidiltä. Tosin se voisi myös auttaa jos tekisin paljon pidemmän jäljen. Aliarvioin eilen koiran osaamistason taas kovin pahasti. Koira puolestaan heti autosta tullessa tiesi jostain syystä mitä ollaan menossa tekemään (johtuiko kumisaappaista mun jaloissa vai mistä?), heti oli nenä maassa ja tuhina kävi. Kovin oli tuulinen sää, mutta onnistuin tekemään jäljen, jolla tuuli ei haitannut, pointsin kerrankin ohjaajalle! 

Hirmuisen nopeasti meni pääsiäinen ja hirmuisen vähän tuli tehtyä mitään, onneksi tokoa tuli treenattua edes. Tänään olisi tarkoitus taas mennä jäljellä (kera Reiskan, Tuksun ja pidempien jälkien), huominen onkin tokopäivä ja torstaina on möllitoko ja Tuksu kisaamassa (ou mai good mikä katastrofi siitä tulee!) ja sitten päästäänkin jo viikonlopun viettoon!

Tein Picasaan myös kevätalbumin ja sieltä poimin viime viikkoiselta lenkiltä pari kuvaa tännekin:

Tuksun pallo sai kyytiä, mutta onneksi neiti ei tiedä sitä ;-)