Perjantaina töiden jälkeen mentiin Minnan kanssa tokoilemaan omalle kentälle. Mulla oli mukana Reiska ja Kyttä, joka tosin vaan haukkui ja haukkui eikä sen kanssa muuta tehty kuin otettu pari aksaestettä ja vähän seuraamista, mutta papparainen oli tyytyväinen kun pääsi jonnekkin reissuun ja olikin melko väsynyt loppuillan ;-)

Reiskan kanssa otettiin ruutu, joka oli hieno -> juoksi vauhdilla, pysähtyi käskystä ja meni maahankin vielä ruudun rajojen sisällä. Tätä ei varmasti kokeessa tapahdu. Luoksetulo oli myös aika hieno ja teki stopit hienosti. Tunnarissa toi muistaakseni oman aika pitkältä matkalta jopa. Tätäkään ei varmaan kokeessa tapahdu. Seuraaminen oli sitä mitä se onkin nyt ollut, en ole siihen kovin paneutunut. Paikallamakuu muutamaan kertaan ja hyvältä näytti :) Otettiinkohan muuta, en muista. Huippuhienosti miekkonen toimi ja kokeesta noilla suorituksilla olisi tullut ykköstulos, harmi vaan ettei se koe ollut jo! ;-) Kiitos Minnalle ja pojille seurasta ja neuvoista!

Lauantaina sitten starttasin Tuksun kanssa aamutuimaan liikenteeseen ja taas mentiin seuran omalle kentälle, jossa oli Lentsun tokoaamupäivä. Ilmoitin päivään Tuksun, koska koen, että sen kanssa tarvitsen enemmän apua ja neuvoja. Reiskan kanssa tiedän mitä teen, mutta kaipaan vaan treeniä sen kanssa. Ensimmäiseksi valittiin Tuksun kanssa seuraamisen käännös vasemmalle. Tuksu kun kulkisi vain suoraan tai ihan maksimissaan kääntyisi oikealle. Seuraaminen itsessäänhän on hienon näköistä ja siitä saatiinkin hyvää palautetta. Kerrankin mulla on koira, joka osaa seurata hienosti ja tekee sitä mielellään! :) Vasemmalle käännökseen saatiin apuja eli pitää nyt alkuun ite jeesiä neitiä, että oppisi tässä tilanteessa käyttämään peräpäätään ja oppisi kääntämään sitä ja nopeastihan se oppi kun osasi itse auttaa. Tosin tuli vähän pyörähdyksiäkin välillä, mutta ne eivät haittaa! Olin jo tässä vaiheessa hirmu tyytyväinen koulutuksen antiin kun sain tähän minua kauan mietityttäneeseen juttuun apuja.

Toisella kierroksella otettiin seisomaan jäämistä. Tuksu kun ei tajua jotenkin jäädä seisomaan käskystä. Namialusta"leikkiä" harjoiteltiin ja tästä saadaan kotiin sisätiloihin kiva juttu, eli Tuksun pitää mennä alustalle ja jäädä siihen seisomaan, jotta saa namia.

Harjoiteltiin myös hyppyä ja hyvinhän neiti hyppää. Kuvatodisteet on koneella, pistän ne myöhemmin tänne! Hyppyyn olin tosi tyytyväinen, tosin neiti ei nyt tietenkään voinut tajuta jäädä seisomaan hypyn taakse, mutta siihen saatiin siis myös vinkkejä. 

Paikallamakuita otettiin pari kertaa ja ensimmäisellä kerralla Tuksu ei oikein malttanut maata, toisella kerralla oli paljon rauhallisempi ja olisi maannut tosi hienosti ellei naapurin collie olisi tullut härkkimään neitiä ja neitihän ei koskaan kieltäydy leikkikutsusta! Palautui tosi nopeasti samaan rauhalliseen tilaan onneksi sen jälkeen kun collie saatiin paikoilleen makaamaan.

Oli tosi kiva päivä, kiitos kaikille osallisille! Lentsu myös vähän vinkkasi, että kun ahkerasti treenaa niin neidin kanssa voisi syksyllä mennä kisoihin! Pelottava ajatus kun joku sanoo sen ääneen! :)

Tokosta kiirehdin kotiin ja sieltä lähdettiin melkein heti isännän kanssa kohti Hämeenlinnaa. Ensin käytiin syömässä ja sitten hengailtiin aikamme kunnes illemmalla alkoi Verkatehtaalle stand up- komiikkaesitys. Oli kyllä niin loistava show että huhhuh! :) Näitä esiintyjiä tahtoo nähdä lisää! :)

Eilen kokoustin beussiyhdistyksen hallituksen asioiden tiimoilta ja sen jälkeen autossa monta tuntia tuskailleen Tuksu ja Reiska kehiin, paikkana jälleen seuran oma kenttä ja aiheena Tuksun aksatreenit. Tuksu oli varmaan pitkästä autossa olosta (autossa oli aika kuuma) ja edellispäivän rankasta tokotreenistä ihan puhki ja sitä sai innostaa kovasti koko ajan juoksemaan radalla, mutta kyllä se sieltä tuli pienten tuumimistaukojen jälkeen aina mukaan. Kaikki meni Tuksuksi tosi hyvin ja olin tosi iloinen ja ylpeä sen tekemisestä.

Muutenkin viikonlopun hienoin juttu oli se, että Tuksu oli vapaana mulla tokokoulutuksessa ja eilisessä aksassa ja se ei ollut suuremmin mihinkään lähdössä ja tuli mun luo aina kun käskin! Ihanaa! Olen tosi vähän uskaltanut sitä pitää vapaana sen vuoksi kun neiti on melko itsepäinen ja itsenäinen, mutta nyt huomasi, että aikamoinen äitiriippuvuus silläkin on, mikä on tosi hyvä Tuksun ollessa kyseessä :)

Tuksun aksailun jälkeen Reiska pääsi tokoilemaan. Otettiin luoksetulo, joka ihan ok, mutta stopit hieman valuivat pitkiksi tai pidemmiksi kuin olisin halunnut. Hyppynouto oli hieno, useaan otteeseen. Tuli ilman lisäkäskyä hypyllä paluuhypynkin! :) Ruudusta ei ollut tietoakaan, jouduttiin hinkkaamaan jokunen kerta. Seuraaminen oli aika hieno kuten liikkeestä istuminen ja niiden kunniaksi sai sitten Reinokin hieman aksata palkinnoksi vaikka päätin ettei se saa aksata, mutta tuuliviiri kun olen, niin teinkin sitten toisin kuin mitä olin päättänyt alunperin :) Aksat meni superhyvin! :)

Hieno viikonloppu, tyytyväinen ohjaaja, voiko muuta sanoa! :) Varmaan tähän jäi jotain kirjoittamatta, mutta pääkohdat taisi tulla ilmi :)