Eilen ajelin Reiskan ja Tuksun kanssa agilityn karkkipussikisoihin, jotka oli järjestetty meidän seuralaisille. Kytänkin olin ajatellut ilmoittaa eläkeläisluokkaan, mutta se ei mahtunut kyytiin kun menin paikalle isännän autolla. Pappa pääsee sitten ehkä ensi kerralla :) Osallistumismaksuna näihin epiksiin oli karkkipussi ja voittajat saivat sitten jokusen karkkipussin ;-)

Tuksu kisasi mölliluokassa jo kisavalmiiden kanssa eli antoi vähän tasoitusta, koska ei ole niin pitkällä kuin muut ehkä olivat. Ratapiirros näytti TÄLTÄ.  Tuksun möllirata oli tosin hieman lyhyempi kuin Reiskan kisaavien rata. Vähän mietitytti Tuksun kanssa, että miten oikein mahtaa sujua, mutta meni yllättävän hyvin, paljon paremmin kuin aksakoulutuksessa keskiviikkona! :) Tosin neiti meinasi oikoa heti toisen hypyn ohitse, mutta pysyi toisaalta lähdössä huippuhienosti (se osaa siis ehkä odottaa!), putkella taisi kieltäytyä eikä kyllä tainnut mennä ollenkaan ensimmäiseen putkeen (nyt ei voi muistaa), toisella putkella taisi myös kieltäytyä, mutta tökkäsin sen putkeen, aalla tuli aika hyvin alastulon ja kolmanteen putkeen muistaakseni meni hyvin. Semmosta lähiaikojen Tuksuaksaa melkein parhaimmillaan :) Lopputulos oli yliaikaa 13,09 sekuntia ja suoritusvirheitä 25, emme jääneet edes viimeisiksi ja kivaa oli! ;-) Tuksu kisasi medeissä eikä se ole myöskään hypännyt niin korkeita esteitä oikein ikinä, muttei taidettu tiputtaa kuin ehkä yksi rima, jota Tuks ei selkeästi hahmottanut ollenkaan.

Reiska oli puolestaan kisaavissa ja ainoana maksina paikalla. Ihanneaika oli 37 sekuntia ja Reiska otti ja suoritti radan vauhdikkaasti aikaan 29.14! :) Melkein 10 sekuntia nopeammin kuin olisi tarvis ollut. Päätin kokeilla niin, että jätin Reiskan lähtöön nököttämään ja sitten menin neljännen hypyn taakse hypyn ja putken väliin seisomaan ja käskin Reiskan tulla ja sieltähän se tuli hypäten kaikkien esteiden yli, toisella putkella pyörin vähän kun ohjausta ei saanutkaan menemään niin kuin halusin, mutta onneksi Reiskalla on tapana toimia oikein huonosta ohjaajasta huolimatta. Aan meni hyvin ja otti alastulokontaktin. Kepeillä mentäessä karjaisin oikein kunnolla sille, että TÄNNE, jottei olisi lähtenyt omille teilleen ja tulikin hyvin ja pujotteli kepit hienosti! :) Renkaaseen sujahti myös mainiosti kun jättäydyin itse jälkeen ja käskin vaan mennä. Rengas sujuu tosi hyvin kun itse ei mene lähellekään sitä säheltämään vaan antaa koiran hoitaa homman :) Jeps, olin hirmu tyytyväinen suoritukseen, jälkeenpäin vaan kävi ilmi, että yksi rima oli tippunut, tosin en tiedä missä vaiheessa. Siitä kepeille karjaisustani Reiska taisi vähän kyllä ottaa stressiä kun oli hilseinen maalissa. Olimme vissiin neljänsiä, hyvin meni vaikka "kilpailtiin" kolmosluokkalaisia vastaan minun "ei yhtään kisaa koettuna"-kokemuksella :)

Reiskalla oli muutenkin joku supersosiaalisuuspäivä ja se meni pylly edellä ihmisten luo rapsuteltavaksi, mitä se ei varmaan koskaan ole tehnyt tuolla tyylillä ja oikein meni ihmisen luota toiselle kun oli jotenkin tooosi hellyydenkipeä. Ihme miekkonen. :) Cinco-pentunen olisi kyllä ollut muutaman kuolauksen tarpeessa, ajatteli Reino ilmeisesti kun koko ajan koitti kiskoa itseään Anskun pennun luo. Reiska kun niin paljon rakastaa pikkupentuja ja on jopa tosi hyvä niiden kanssa, ihmiset ei vaan yleensä usko sitä isosta miekkosesta.

Kisojen jälkeen otettiin vielä itsenäisesti puomia, keppejä ja rengasta ja meni tosi hyvin. Puomin kontaktin Reiska on kyllä ihan tosissaan tajunnut. Jää seisoskelemaan alastulokontaktille ja odottelemaan mua vaikka olisin kuinka kaukana. Jotain sentään mennyt miekkosella jakeluun! :)

Viikonloppuna koetaankin jänniä hetkiä näyttelyiden ja agikisojen parissa, pitäkää peukkuja! :)