Harmittaa. Missattiin viime lauantain mätsäri Urjalassa sen takia, kun unohdin rokotuskortin Vantaalle. Ei sitten menty mätsäriin. Hengailtiin vaan…

Huomenna olisi mätsäri Helsingissä (ois ollu mielenkiintonen tuomari pennuissa), mutta missataan sekin, koska Reiskalla on ihottumaa.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Reiska tosiaan oli maanantain ja tiistain välisenä yönä (?) syöny karvojaan takajalan taipeesta ja nivusista. Pieniä karvantynkiä oli vaan jäljellä. Ensin luulin, että Kyttä on haukkassu Reiskaa, mut sit huomasin, että ihan itehän Reiska on saanu ne karvat syötyä. Mahto olla hyviä. Nooh….tarkkailin tilannetta ja tuolla kyseisellä alueella oli näppyjäkin ja niitä tuli mielestäni lisää. Eilen sitten tultiin siihen tulokseen, että käytetään Reiskaa lääkärissä (tietää sitten onko tarttuvaa sorttia ja saadaan itelle mielenrauha ja Reiskalle ehkä jotain helpotusta olotilaan). Lääkäri meinas ensin, että Repellä on loisia tai sikaripunkki. Noh, raaputettiin iho verille ja otettiin näyte. Ei mitään liikkuvaa. Lääkäri tuli sitten siihen tulokseen, että Reiskalla on nokkosihottumaa. Tai niinko Reiska on möyriny nokkospuskassa, nokkoset on vähän pistäny sitä ja sitten se on alkanu nuolemaan kipeetä kohtaa ja syömään siitä karvoja. Tosin kohta ei oo kipeen olonen, kun Reiska antaa koskee siihen tosi hyvin. Kumminkin. Eikä oo kuulemma tarttuvaa.

Sit eläinlääkäri ajeli lisää karvoja pois, jotta hoito helpottuu. Hoitona nyt sitten on viiden päivän ajan iltaisin pesu erikoisshampoolla ja sen jälkeen rasvaus. Aamuisin puhdistus ja rasvaus. Ja aina kun ei pysty valvomaan Reiskan tekemisiä, niin pönttö päähän. =(

 

Reiska ei tykkää pöntöstä. Se pelkäs sitä alkuun hullun lailla. Sit illalla sen joutu puolväkisin laittaan sille. Sit mussukkaiseni ei uskaltanu liikkua se päässä ensin. Sitten kun Repe vähän uskaltautu liikkumaan sen pöntön kanssa, niin se törmäili joka paikkaan eikä taas uskaltanu liikkua. Kunnes se keksi, että peruuttamalla on paras mennä. Ei kyllä pahemmin liikkunu yöllä. Eikä uskaltanu mennä makaamaan ennen kun aamulla vasta (nimim. joku muukin Reiskan lisäksi valvoi yön ja tuskaili Reiskan surkeutta). Oli kyllä sitten jokseenkin väsyneen olonen, kun aamulla otin pöntön pois sen päästä. Kuinka surkeen näkönen Repe onkaan pöntön kanssa. Se on jotain ihan tuskallista kateltavaa itelle. Snirf…

Noh, aamulla kattelin tuota ihottumamitäliekohtaa ja se oli mielestäni sen näkönen, että menee pahempaan suuntaan. Nyt se oli ihan punanen ja ärtyneen näkönen. Pitää kattoo, jos iltapäivällä joutuu soittamaan uudelleen lääkäriin.

Eilen sanottiin, että jos tämä ei mene tällä ohi, niin sitten ensi viikolla antibioottikuuria.

 

Illalla sit kuitenkin mentiin tokoon, kun kerran ei ollu tarttuvaa sorttia toi ihottuma ja siellä kaikki meni kohtuullisen hyvin. Harjoteltiin sivulle tuloa (sujui loistavasti), liikkeestä makuulle menoa ja seuraamista. Kouluttaja oli sitä mieltä, että meidän pitäis opettaa Reiskalle seuraaminen uudelleen, kun nyt seuraa ihan hyvin, mutta kävelee vähän vinossa. Tosin olettaisin, että tuo on helposti korjattavissa. Saatiin ohjeita opettamiseen ja Reiska tuntu hokaavan melko hyvin, mikä on homman nimi. Tosin alkuun se ei ollenkaan tajunnu mitä tehdään ja sille tuli stressi siitä ja sitten sille iski hirveä hilse päällensä.

 

Eläinlääkäristä sen verran, että olin tosi ylpee siellä Reiskasta. Se istu ja odotti nätisti omaa vuoroo vastaanotolle eikä alkanu riekkuun muiden koirien kanssa. Vastaanotolla se anto tosi kivasti koskee itteensä ja sitten se vielä antoi leikata karvatkin nätisti! Eläinlääkäri oli vähän sitä mieltä ensin, kun huomasi Reiskan olevan vähän pelokas, että karvoja ei välttämättä saada leikattua, jos Reiska pelkää koneen ääntä, mutta ei ollut mitään ongelmia. Meidän jätkä kyllä osaa näköjään olla asiallinen ja antaa koskee kun on oikee tarve siihen. Ihme filmaaja =)

Tänään illalla sitten mennään tyttöjen ja muidenkin tuttujen (ja tuntemattomien) koirakaverien kanssa lenkille. Toivottavasti Reiska vähän piristyy siitä. Oli eilen illalla kovin allapäin johtuen varmaan pöntöstä ja kaikesta hässäkästä mitä eilen siinä sitten oli.

 

Tytöt eli Tessa (petit basset griffon vendeen) ja Luna (bokseri):

1578541.jpg

1578543.jpg1578547.jpg

1578544.jpg

 

Sivukommenttina...Mulla meni eilen rahaa koiriin yli 200 euroo...Teki vähän kipeetä ja nyt ei uskalla mennä kattoon pankkitiliä...Reiskan lääkäri makso 110.60 euroo (onneks vakuutus korvaa, soitin vakuutusyhtiöön juurikin), sit ostin punkkikuurin, matokuurin, kuonokopan ja uuden narun Reiskalle...