Lauantaina väsäsin jäljet Kyttikselle (pituutta ehkä 400 metriä) ja Tuksulle (pituutta ehkä 300 metriä). Eilen käytiin sitten ajamassa jäljet. Tuks ensin, jottei hajoita koko autoa sillä aikaa kun Kyttis on jäljellä. Tuks haisteli alkumakauksen hyvin, mutta sitten iski jeejee-vaihde päälle ja piti rallata, juosta ympyrää tuhatta ja sataa ja vielä vähän lisää ja vähän kovempaa. Metsä on nykyään näin kiva paikka...

Hermojani siis koeteltiin oikein urakalla. Jossain vaiheessa neiti sitten tokeni kun sai rallattelunsa rallateltua. Lähti jäljestämään hitaasti, mutta varmasti. Hiukan ennen kaatoa tuli taas rallattelufiilis, mutta onneksi löysi "kaadon" ja pääsin palkkaamaan. Tällä kerralla Tuks oli nopeampi kuin viimeksi, mutta edelleen varsin tarkka. Rallattelu vaan saisi jäädä jäljeltä pois. Hauska oli myös huomata miten pieni neiti kohtaa vastoinkäymiset. Osittain vähän tahallaan tein jäljen menemään läpi risukosta, koska halusin nähdä miten neiti selviytyy. Tuks ensin koitti kävellä risukon läpi, mutta kun huomasi ettei oikein onnistu, niin otti vauhtia, pomppasi ja hyppeli risukon yli. Pieni sisupussini :)

Kytän jälki. Voi huoh. Hermot meni. Ei oikein haistellut alkumakausta, lähti kiskomaan täysillä, ei mitään tietoa jäljestämisestä, sinkoili sinne ja tänne vaan, kuvitteli kai olevansa lenkillä tai jotain. Karjuin sille hetken aikaa ja komensin luokseni, josta uudelleen käskin ottaa jäljen. Sama meno eli oli ihan vaan sinkoilemassa pitkin metsää, ei todellakaan jäljestämässä. Yhden kulman vähän haisteli, muttei lähtenyt jäljestämään. Metsä raikui kun minä menetin hermoni, joka tosin ei vaikuttanut mitenkään papparaiseen.

Ehkä 100 metriä ennen kaatoa papparainen sai tolkun päähänsä ja alkoi jäljestämään ja jäljestikin hienosti kaadolle asti ja yllätyksekseni söi kuivatut kanan jalat, mitä palkaksi laitoin. Ensimmäistä kertaa ikinä laitoin papalle palkaksi jäljen päähän ruokaa ja se söi sen! Hienoa! Muuta hienoa sitten hommassa ei ollutkaan ja jätämme kyllä koepaikkamme käyttämättä, muitakin rahanmenoja kun löytyy!