Kauhulla odotin perjantain treenejä...Ensiksi, että mitäköhän ryöpytystä kouluttajalta tällä kertaa tulee ja mitäköhän Reiska mahtaa osata kahden viikon treenitauon jälkeen.

Ihana juttu oli se, että kouluttaja oli poissa ja tilalla oli tokon valmennusrenkaan yksi jäsen, Niina ja aiheena oli nouto. Ihanat treenit kerrassaan. Niina oli hyvä opettaja ja sanoi suoraan asiat, kuitenkin pilke silmäkulmassa. Kukaan ei ollut kertonut minulle, että aiheena on nouto, niin minulla ei tietenkään ollut kapulaa mukana. Sain yhdeltä cavalierin omistajalta sitten lainaan semmoisen minikokoisen metallinoutokapulan, joka just ja just mahtu Reiskan suuhun =) Alkuun Reiska oli sitä mieltä, että ei mitenkään voi ottaa metallikapulaa suuhun, mutta kun totesin, että sähän otat sen suuhun, niin otti sitten ja piti vallan hienosti niin kauan (aika lyhyen ajan) kun annoin luvan antaa sen pois. Jättipalkka ja koira oli onnessaan. =) Palkkana oli tänään juustoa ja lihapullia. Juusto on Reiskan lempiherkku ja se menis vaikka pers edellä puuhun sitä saadakseen...

Niina neuvoi jokaista kerrallaan ja katsoi jokaisen suorituksen. Muut oli sillä tasolla, että opettivat pitämään kapulaa koiran suussa. Me saatiin Niinalta lainaan puinen kapula ja näytettiin liike kokonaisena ja siinä ne ongelmakohdat tulikin esille. Mä kuulemma viskon sitä kapulaa ihan väärin -> opetti sitten miten sitä tulee heittää. Reiska menee liian lujaa kapulalle ja kiihtyy hommasta ihan liikaa (mun mielestä kauheen kiva kun se menee kierroksille) =) Kapula pitää heittää silleen poikittain, se hidastais kuulemma vauhtia ja tois tarkkuutta touhuun. Sitten kun Reiska oli tulossa kapulan kanssa mun luo, lähellä ollut schapendoes hyökkäs sitä kohden rähähtäen. Ajattelin, että voi paska, nyt Reiska otti nokkiinsa ja menee sanomaan parit perkeleet sille. Olin kuitenkin hiljaa ja seurasin tilannetta. Reiskan korvat meni luimuun ja naamalle tuli semmonen paise-ilme ja se tuli mun taakse istumaan. Mistä sitten komensin sen sivulle ja otin kapulan. Niina oli sitä mieltä, että Reiskalle tuli paise toisen koiran rähähtämisestä ja suoritus meni sen jälkeen vähän pilalle, koska paiseen johdosta Reiska alkoi mälvätä kapulaa ja mälväsi sen lyhyen loppumatkan sitä. Saatiin tähän vinkkejä ja kuulemma kierrellään ongelmaa, jos harjotellaan kotonakin jollain muulla kapulalla kuin puisella...Ai miten niin... ? ;) Sit harjoteltiin silleen, että istutin Repen, tungin kapulan suuhun, menin ite eteenpäin pari metriä ja käskin Repen sivulle. Alotti mälväyksen vasta sivulle-käskyn jälkeen eli otti jotain stressiä hieman siitä käskystä ilmeisesti. Noh, näitä harjotellaan ja sit emäntä harjottelee heittoja ja silleen... =) Repe myös tiputtaa kapulan helposti tosi syvälle suuhun ja sen takia myös varmaan alkaa mälväämään eli harjottelua myös siihen pitokohtaan. Tätä voikin harjotella kivasti kotosalla telkkaria katellessa... =)

Vähän vauhdikasta touhua yllä ton kapulan kanssa... Se on kuitenkin ihanaa, että se on Reiskan lempijuttuja tuo noutaminen... =)

Treeneissä Reiska oli kun tehtiin jotain ihan supeinnoissaan. En tiedä johtuiko juustosta vai tauosta - varmaan molemmista. Ihanaa! Mutta sitten kun ei tehty mitään, niin istui ja tuijotteli minua vaan koko ajan vaikka ihan tietoisesti tungin itseni kahden koiran väliin häiriön saamiseksi. Muttei tuo nyt sitten tietenkään mitään häiriötä ottanut mistään...Ihana! Oli niin ihana fiilis koko loppuviikonlopun ihanien treenien johdosta. Jättebra! =)