Lauantaina lähdettiin kohti Kangasalaa ja tokokoetta kun oltiin ensin nukuttu pitkään. =)  Olin näppäränä jo perjantaina laittanut paikan navigaattoriin, ettei tarvinnu muuta kun napata laite päälle lauantaina ja lähteä matkaan. Kangasalan ärrän pihalla sitten ihmeteltiin, että himppasen outo tokokoepaikka, että ollaankos nyt oikeassa paikassa. Rane kysyikin, että eikös tän kokeen pitäny olla Valkeakoskella. No pitihän sen!! Miten olinkin onnistunut sekoittamaan perjantaina Valkeakosken ja Kangasalan ja miten molemmissa paikoissa saattoikin olla sama osoite?! 15 tuntia ylitöitä viikossa oli ilmeisesti minulle liikaa... Onneksi oltiin hyvissä ajoin liikenteessä ja kerettiin hyvin suhasemaan Kangasalalta Valkeakoskelle, jossa sitten olikin tokokoepaikka ihan siellä missä pitikin. Kumma juttu ;) Seuraavaksi mentäneen Minnan kyydillä kokeeseen, jos vaikka päästäis oikeeseen paikkaan heti laakista...? ;) Koe oli samalla Bouvierien mestaruuskoe ja oli tosi kiva nähdä monta bouvieria kisaamassa mestaruudesta.

Tuomari oli hirmu hidas ja perusteellinen ja joka liikkeen jälkeen selvitti pitkään, mikä oli hyvää, mikä huonoa ja miksi mikäkin numero. Koe siis alkoi yli tunnin arvioitua aikataulua myöhemmin. Ajatuksena muutenkin oli, että käydään äkkiä tokokokeessa, jotta ehditään muutakin tehdä (mm. käydä Ideaparkissa pyörimässä..). Noh, alokasluokan 15 koiraa käyttivät yhteensä yli 3 tuntia tokokokeeseen. Vertailuna voisin sanoa, että aina ennen samainen määrä alokasluoka koiria saa suorituksensa tehtyä tunnissa.... Onneksi ilma oli varsin hyvä, joten mikäs siellä oli istuessa! =) Paikalla oli myös hirmu mukavia ihmisiä ja koe oli todella hyvin järjestetty!

Yllättävää oli myös, että alokasluokan liikejärjestys oli muutettu ja sehän sopi meille! Paikallaolo oli viimeisenä ja sitä nyt sitten vähän jännitettiin kun se yleensä ratkaisee kaiken suuren pistemääränsä ja kertoimensa takia. Tuomarin perustelu tälle oli se, että saadaan koirista virta pois yksilösuoritusten aikana, niin sitten ne voivat vaan maata ja rentoutua sen jälkeen. Lisäksi seuraamispätkät eivät olleet peräkkäin vaan vapaana seuraaminen oli ennen hyppyä. Muuten mentiin normijärjestyksessä. Tämä järjestys oli kyllä tosi kiva ja sopi Reinolle hirmu hyvin! =)

Ensin oli koirien tarkistus ja tuomari käytti toooosi paljon aikaa joka koiraan ja koiraan tutustumiseen, mikä oli tosi kiva juttu. Sen jälkeen luoksepäästävyys, jossa Reiska meni vastaan, mutta tuomari totesi, ettei tämä ole virhe. =)

Ennen omaa yksilösuoritusta (pojat olivat toiseksi viimeisenä) Rane viritteli Reiskaa pallopään kanssa tosi pitkään ja kerran pääsi komentamaan epätoivotusta käytöksestä ja johan Reiska oli sitten kuuliaisena, mutta ennennäkemättömän hyvässä vireessä! Ihan mahtavaa, pallopää rulettaa! =)

Tässäpä arvioinnit:

Luoksepäästävys                           10

Paikalla makaaminen                   9

Seuraaminen kytkettynä                  7,5

Seuraaminen taluttimetta                  7

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä              9

Luoksetulo              7

Seisominen seuraamisen yhteydessä         9,5

Estehyppy          0

Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 146 pistettä ja kakkostulos!!

Paikalla makuussa Reiska makasi melko kivasti, välillä säpsähti tarkistamaan, että onko mamma yhä kehän vierellä ja ainakin 5 kertaa vaihtoi lonkka-asentoon ja siitä sfinksiin ja taas takaisin (tähän tosin eilen keksittiin ihan sattumalta juttu, miten tätä lähdetään työstämään ja toki vinkkejäkin otetaan vastaan!), mutta tuomari ei jostain syystä tästä rokottanut vaikka itse tuomarina olisin antantu vain vitosen tästä. Seuraaminen kytkettynä oli mielestäni hyvän näköistä, joku perusasento taisi jäädä tekemättä. Seuraaminen taluttimetta oli myös hyvää ja kontakti oli hyvä, mutta tässä taisi tulla joku hortoilu ja perusasennoista ainakin yksi oli puutteellinen. Vire kuitenkin kesti Reinomiehellä hyvin! =) Maahanmeno oli ihan hieno =) Luoksetulossa Rane ei jättänyt koiraa kunnolla istumaan ja kun liikejärjestys oli sekoitettu, niin Reiska ei ihan tiennyt mikä juttu tulee seuraavaksi (normistihan tietää hyvin tarkkaan mikä milloinkin tulee kun näitähän on jokunen kerta tahkottu), joten se nousi, käveli muutaman askeleen Ranen perään ja sitten jäi seisomaan paikalleen. Itse luoksetulo oli hieno, että vähän meni nyt isännän kämmäilyn johdosta pisteitä hukkaan, mutta eivätpä ne olisi lopputulokseen vaikuttaneet ja ykköstulosta tuoneet. Seisominen oli hieno, tosin otti pari askelta käskyn jälkeen, joten tätä ei kuitenkaan ole turhaan hinkattu paria viikkoa! Hypyssä sitten tuli yhteiskämmi ja Rane antoi hervottoman käsimerkin samalla kun antoi suullisen käskyn (osoitti siis käsi suorana estettä!), Reiska hyppäsi hienosti, haistoi jumalaisen tuoksun ja lähti jäljestämään tuoksua... Tätä ihanaa tuoksua oli kaikki muutkin urokset haistelleet ja ihmettelinkin miksei esteen paikkaa siirretty... Jos Reiska olisi tehnyt hypyn omalla tasollaan tai vaikka vähän huonomminkin, niin se ykköstulos olisi tullut sieltä, mutta eipä sitten tullut ja harmittaa tosi paljon. Toki Ranekaan ei ollut huomannut käsimerkkinsä antoa ennenkuin tuomari antoi asiasta saarnan ;) Onneksi uudella videokameralla videoin koko suorituksen, niin voidaan kotona sitten analysoida näitä gämmejä ehtiessämme! Rane tosin lupasi ettei seuraavassa kokeessa tee samoja kämmejä kuin tällä kerralla. ;)

Kokeesta jäi kuitenkin tosi hyvä fiilis minulle, koska Reiskan suoritusta oli ensimmäistä kertaa tosissaan ilo katsella ja Reiska itse tuntui olevan tosi iloinen ja tekemisen into ja vire olivat hyviä. Nyt vihdoinkin alkaa tuntumaan siltä, että palaset loksahtelevat vähitellen kohdalleen ja kisasuoritukset sitä myötä tulevat paremmiksi. Pallopää on maaginen tyyppi ja kun Reiska tietää saavansa sen palkaksi suorituksen jälkeen, niin se jaksaa iloisesti suorittaa. Tosin kotimatkalla Ranen käsi oli täynnä hampaanreikiä ja muutenkin turvonnut kun joku onnellinen pikkumies oli sitä onnessaan näykkinyt minkä kerkesi... ;) Tuomarista ja liikkeenohjaajasta (ensimmäistä kertaa kokeessa meillä mies) sen verran, että pysyttelivät tosi kaukana koko ajan ja antoivat koirakon suorittaa rauhassa ja tätä arvostan. Toki tuomari sitten aina tuli koirakon luo ja kertoi palautteensa liikkeiden jälkeen.

Tuomarina oli Riitta Räsänen ja vaikka emme tuomarista olleet kuulleet etukäteen paljonkaan hyvää, niin menemme mahdollisesti kyllä uudelleen, niin paljon tykkäsin hänen koira- ja omistajaystävällisyydestään! =D

Lauantaina illalla käytiin sitten hyvässä seurassa purkamassa kokeen aiheuttamia angsteja keilaradalla, missä pallot saivat kyytiä, tämän jälkeen vielä pienimuotoinen pubikierros ja johan oli hjuva fiilis ;)

Eilen sitten tyhjennettiin tilapäisyksiöömme, käytiin Peten ja Eevan kanssa lenkillä ihanissa syysmaisemissa ja illalla vielä Heidi piipahti käymään koirien iloksi! Olipas kiireinen, mutta ihana viikonloppu! =)