Piiitkästä aikaa Reiskan kanssa paimenessa eilen. Meno oli sit kans sen mukaista. Ensimmäistä kertaa myös ulkona paimentamista. Kovin oli mutaista, mutta ei se menoa haitannut!

Ensimmäisellä kierroksella omistaja oli aivan totaalisen kuutamolla, ihan kuula hukassa. Koira oli alkuun vähän ihmeissään, mutta nopeasti tuntui tajuavan, mikä olikaan se homman nimi, mutta mitä tein minä..? Koira lähtee oikeaoppisesti kiertämään lampaita, niin minä kiellän ja pyörin itse ympyrää. Koiran lukutaito totaalisen hukassa tänään. Marikan piti ihan tulla aitaukseen näyttämään miten se homma menee, muttei taas paljon yhdessä edistytty kun Reiska keksi alkaa haukkua Marikaa, muutama hyvä suoritus sentäs saatiin yhdessä. Reiskan lampaat vissiin Reiskan mielestä...

Toisella kierroksella oli jo enemmän koirassa vikaa. Söi vaan lampaan (t)ulostetta ja huuhaili ihan omiaan, minä raivosin lampailla. Ja mitä tekee Reinomies...Menee kakalle, jonka jälkeen lampaatkin vähän muistettiin...Hohhoijaa...Muutama ihan hyvä suoritus ja muutama onnistunut lauman hajoitus...Reiskan mielestä kun lauman hajoittaminen on vallan kivaa kun sitten niitä lampaita pääsee jahtailemaan...Hohhoijaa...Maahan-käsky kuului vallan kuuroille korville..Ja kun sen kerran menee maahan, niin heti kun silmä välttää alkaa luikertelemaan minua kohti ihan muina miehinä....

Marika meinasi, että tänään en tosiaankaan osannut lukea koiraani, vaan itse sekoilin oikein urakalla ja vaadin aivan liikoja koiralta. Olisi pitänyt vaan fiilistellä ja muistutella juttuja koiran (ja varmaan ittenikin) mieleen.

Toivottavasti ensi viikolla ei samanmoista katastrofia! *jatkan itseni ruoskimista siihen asti*

Päivän parasta antia olivat Elisan pentupentunen (kuinka ihana semmonen voikaan olla!!?), Jaanan ja Bowwen huikea edistyminen hommassa (ihan kateellinen teille!) ja Sonjan koirien näkeminen ja ihasteleminen (taitavasti paimensivat)!

Paimenreissun jälkeen "mummolaan" suihkuun ja kyllä sitä kuraa sitten koirasta lähtikin ja kaikki ei lähtenykkään. Huhhuh!