Maanantaina siis oli Tuksun ja Reiskan aksan aika, tämä on uusi aksaryhmä, jota nyt tällä hetkellä ainakin vielä vetää Aura, joka osoittautui huippuohjaajaksi! Tuks tosin ei päässyt mukaan kun mun ei olis hermo kestäny sitä huutoo ja valitusta mikä siitä ois lähteny sillä aikaa kun Reiskan kanssa aksaisin. Reiska pääsi siis yksin mukaan ja kylläpä se oli onnellinen. Aksataukoakin on keretty ainakin kuukausi viettelemään kun miekkonen on saanut rauhassa toipua leikkelystään.

Reiskan mainio vire jatkui ja se oli ihan liekeissä aksassa! :) Harjoiteltiin tiukkoja kurveja ja se kyllä kurvaili niin tiukasti kuin vain kykeni ison ruhonsa kanssa :) Aura antoi kiposta aina namia Reinolle kun tiukka kurvaus onnistui. Reiska ihan täysin myös rakastui Auraan ja olisi tyyrännyt pyllyään ja kiehnännyt Auran ympärillä koko ajan. Erikoista, erikoista. Todettiin Auran kanssa yhteisesti, että Reiska hakee kyllä esteet hienosti :)

Otettiin sitten rataa, jossa oli alkuun kolmen esteen hyppysuora, esteet eivät kuitenkaan olleet linjassa, joten jouduttiin siis kurvailemaan, sitten oli rengas, putki, puomi, takaakiertohyppy, pituus, putki ja muuri. Simppeliä, muttei niinkään kun en meinannut ensin saada Reiskaa ollenkaan kurvailemaan niin kuin halusin. Tai siis Reiska kurvaili kolme estettä mutta itse onnistuin jäämään yhden esteen taakse enkä päässyt ohjaamaan sitä radalla eteenpäin. Hienoa minä! :)

Otettiin alkukurvailu muutamaan kertaan ja alkoikin kivasti sujua. Sitten rengas oli ongelmana, mutta ongelma ratkesi kun siirryin ohjaamaan "oikealta" puolelta. Voi jösses kun tämä puolihomma aiheuttaa ongelmia kun Reiska ei suvaitse toimia ellei häntä ohjata niin, että hänen korkeutensa on minun vasemmalla puolella. Putki hyvin, puomilla jännitti ihan sikana, mutta kiskaisin pannasta miekkosen ylös, jonka jälkeen loppuosa meni hyvin, takaakierron teki käskystä ja näin sain itse etumatkaa, sitten vaan huidoin kohta pituutta, putkea ja muuria ja sieltähän se koira tuli mukana. Hienoa! Aura tosin sanoi, että kyllä kannattaisi niiden esteiden nimiäkin sille koiralle huudella, koska silloin se tietäisi jo hyvissä ajoin mihin ollaan menossa ja tulisi vieläkin nopeammin. Jees :)

Otettiin muutaman kerran puomia ja siinä puomilla on semmoinen metrin pätkä, mikä on Reiskan mielestä ihan kauhia juttu, mutta siinä pitää näköjään vaan ottaa miekkosta pannasta kiinni ja tökätä se ylös (tämä kohta on siis ylösnousussa) ja sitten loppu meneekin hyvin. Aura meinasi, että Reiskaa varmaan jännittää kun ei tiedä mitä on tulossa - siis koirahan ei alkuun näe että se puomi jatkuu suorana siellä ylhäällä ja se vissiin jänskättää Reinoa tai jotain. Tosin ei sitä A:lla jännitä, mutta otappa pienen miehen mielenliikkeistä selvää... Takaakiertohyppy otettiin muutamaan kertaan ja se oli kyllä hieno vaikka itte sanonkin :)

Väliajalla otettiin keppejä ja hitsin hyvin meni. Harjoiteltiin myös niin, että mä olen "väärällä" puolella ja meni sekin hyvin. Yllätyin oikein. Todelliset hyvän mielen aksat! Seuraavalla kertaa päätettiin, että otan vain Spunksin mukaan ja keskitytään siihen. Saapi nähdä mitä siitä tulee. :)