Vähiin käy tämäkin. Ärsyttävää kun kaikki hyvät kurssit loppuu aina...

Viime viikolla olin möllitokon ja Reiskan kuvautusten takia poissa kurssilta. Eilen melkein kaikki muut olivat poissa. Tosi vähän porukkaa ja sitten tehtiinkin niin, että yhdistettiin molemmat ryhmät.

Päivän aiheena oli hyppy ja sitä käytiin yksityisopetuksena läpi toisen kouluttajan johdolla. Toinen kouluttajista tsekkaili liikkeestä maahanmenot ja luoksetulot. Muuten sai puuhastella mitä tykkäs.

Otin Reiskan kanssa tosi paljon seuraamista ja se seuras vallan taitavasti ja olin tosi ylpeä. Muutaman kerran oli lähdössä häröilemään eli edistämään ja siitä kielsin ja johan sitten pelitti. Harjoteltiin myös uutta keksintöäni tohon seuraamiseen. Eli liikutan vasenta jalkaani ihan kuin olisin lähdössä liikkeelle -> Reiska seuraa jalan vieressä -> en lähde liikkeelle vaan siirrän jalkani takaisin toisen jalkani viereen -> Reiska pakittaa takasin. Vaikee selittää, mut oli ihan hauskan olonen juttu ja tuntu vähän herättelevän Reiskaa ja parantavan kontaktia.

Paikallamakuun tein kahteen kertaan tosi pahan häiriön alaisena. Toinen koira leikki vieressä ja muutenkin kentällä oli meteliä. Toisen makuun tein keskellä kenttää ja kaikenlaista hälinää oli ympärillä kun muut treenas omia juttujaan. Reiska makoili jotenkin tavallista rauhallisemman olosena, kävin palkkailemassa ja se vaan tuijotteli mua hyvin tyynenä. Ei ainakaan ollut havaittavissa mitään möllitokosta saatuja traumoja.

Liikkeestä maahanmeno kouluttajan käskyttäessä kuten kokeessa. Seurasi kivasti, meni yhdellä painokkaalla käskyllä maahan ja nousi istumaan hienosti käskystä. Makasi tosin poikittain. Mä en tajua miten se onnistuu pääsemään niin vinoon?! Kouluttaja sanoi, että ennen liikettä pitäisi ottaa joku virittelysana käyttöön, jotta Repe hoksaa, että nyt pitäis tuijottaa mammaan ja odottaa, että mitä se käskee tekemään. No on meillä semmonen, mut ei se aina toimi enkä mä aina muista käyttää sitä  Muutenkin juteltiin tosta Reiskan käyttäytymisestä noissa kokeissa ja sano, että kandee tosi tarkkaan miettiä kaikki, että miten kauan Reiska on paikalla ja miten kauan sitä pidetään autossa ja miten mä kohtelen sitä ennen koetta jne. Kouluttaja ite sano, että ottaa koiransa vasta vähän ennen suoritusta autosta häkistä ja pitää koiraansa sylissään siihen saakka, kunnes oma vuoro alkaa. Ja jotenkin tosta sylissä olosta se koira niinko hokaa, että ollaan kohta tekemässä jotain...joops...pitää miettiä...

Luoksetulo käskytettynä. Kaksoiskäsky. En tiedä kuuliko ensimmäistä vai mitä puuhas, toisella vauhdikas luoksetulo, kunniakierros mun ympäri ja kivasti tuli sivulle. Olin tyytyväinen. =)

Reiska oli muutenkin tosi skarppina koko ajan, käyttäyty vallan mallikkaasti Reiskaksi, oli kovin iloinen ja käsittämättömän innossaan ja teki tosi hyvin töitä ettei paljon ollu taas mitään korjaamista mihinkään. Miksei kokeissa näin? Noh, kuitenkin kahden viikon tauko teki tosi hyvää näköjään Repelle. Ja lelu - siitä oltiin innostuneempia kuin aikoihin! Jee! =)

Hyppylöinen: Reiska teki perushyvän hypyn kääntyen osittain jo ilmassa ja meni taas nenä kiinni esteen rautatankoon ja pönötti siinä. Mietti hetken aikaa istahtamista kun menin viereen, muttei sitten istunut. Hyvä. Kokeiltiin targetilla, josko Reiska hyppäisi kauemmas ja jäisi vaikka vähän kauemmas pönöttään. Toimi näin ja sitten tein yhden normihypyn ja oli vähän parempi tuo loppuasento. Nyt kyllä omaa möksäestettä lyhennetään radikaalisti, jotta tuo saadaan pois. Kouluttaja nimittäin sanoi, että hänellä oli myös ollut vähän isompi este kotona ja koiralla oli ollut sama "ongelma" kuin Reiskalla. Kun kotiestettä oli pienennetty, niin johan alkoi hyppy luistamaan.

Tehtiin myös pari luoksetuloo molempien kouluttajien siinä katellessa. Ensimmäinen vähän hidas, melkonen kunniakierros. Toinen sikavauhdikas ja hieman pienempi kunniakierros. Kouluttajat sit keskenään kinasteli siinä, että onko toi kunniakierros miten huono tai hyvä juttu...Noh, tultiin siihen tulokseen, että namin kanssa vois vähän koittaa auttaa tossa luoksetulon lopussa, jotta se hervoton lenkki vähän pienenis.

Ei voinu olla muuta kun tyytyväinen Reinomieheen. Jäi itelle ja varmaan koirallekin tosi hyvä mieli treeneistä! =) Lopuksi saatiin vielä palautelomake, joka tulisi täyttää ensi kertaan mennessä. No empä oo tämmöstäkään koskaan saanu, mut ihan kiva itse asiassa.

Siitä olin myös erityisen ylpeä, että muut eivät uskaltaneet pitää koiriaan irti ja ne jotka uskaltautuivat saivat hakea koiransa karkureissuilta. Repe oli irti ollessaan käsittämättömän hyvin hanskassa (paremmin aina hanskassa irti ollessaan kun hihnassa) ja kertaalleen oli karkaamassa iteksiin hyppäämään esteen yli -> sanoin EI -> tuli mun sivulle istumaan. Saatiin tosi paljon kehuja hyvästä hallittavuudesta ja olin tietenkin taas ihan rinta rottingilla =) On se niin hieno piski ja olen siitä kyllä useimmiten vähän hemmetin ylpeä! =)

Kotona sitten ajattelin mennä lämpimään suihkuun, mutta siinä sitten shamppoot päähäni lyötyäni hokasin, ettei meillä tuu kun ihan haaleeta vettä ja sit se vesi vaan viileni koko ajan. Se siitä lämpimästä suihkusta - sain kylmän. Aamulla tuossa SKRavintolat ilmoitti, että oli kuullut uutisista, että oli joku kaukolämpöputki mennyt poikki jossain tässä meidän lähellä. Ihan hyvä, etten vielä kerennyt soittamaan isännöitsijälle ja määkimään täysillä paskasta taloyhtiön hoidosta ;)