Keskiviikkona suunnattiin kera Minnan ja Marjan kohti Turkua ja viimeistä Lentsun tokoa tällä erää. Teemana oli kisat!

Ensin piti ottaa seuraamispätkä kisamaisesti ja sen jälkeen koiran lähetys ruutuun. Reiska teki normaalin flegmaattisen kisaseuraamisensa ja kun vapautin sen seuraamisesta, niin tuohan sinkosi ruutuun, missä oli palkka odottamassa. Ei ihan nappiin ruutukaan. Lopulta Minna vei palkan ruutuun, mutta eihän Reiska sitten lopulta enää sinne viitsinyt mennä kun se palkkahan on jo haettu pois sieltä..Teki mitä pienoimpia ympyröitä juosten..Voi daa...Hokasi sitten kun näytettiin, että siellä se palkka on taas...

Noottia mun toiminnasta kun en viritellyt koiraani ennen seuraamista enkä muutenkaan kertonut sille mitä ollaan tekemässä. *ups*. Harjoiteltiin sitten kehään menoa kisoissa. Paras tapa lienee siinä se, että jätän Reiskan esim. makaamaan, käyn taputtamassa ja juhlimassa edellisen kisailijan suoritusta, jonka jälkeen käsken Reiskan sivulle ja siitä suoraan seuraamaan ja kehään. Johan oli into noussut kun mamma juhlii ja jäppinen joutuu vaan makaamaan paikallaan! Jees! Tätä pitää harjoitella!

Paikallamakuu. Reiska makasi suhteellisen rauhallisena, vaihtoi kerran asennon lonkka-asentoon, mutta muuten ihan okei, vaikka vähän olikin hässäkkää siinä.

Luoksepäästävyys. Jokainen ryhmäläinen teki kertaalleen toisille kisamaisen luoksepäästävyyden. Ensin tuli Marja, jonka jälkeen Minna ja Reiskahan oli niin onnessaan näistä ihanista ihmisistä ettei pysynyt pöksyissään vaan piti mennä PALJON vastaan ja morotella ihania tyyppejä. Kaksi vieraampaa ryhmäläistä ja sama meno ja edelleen mentiin vastaan ja moikattiin iloisena. Mä ite olin ihan pöllämystyny ja ihmettelin, että mikäs mun koiraani vaivaa kun on noin sosiaaliseksi päättänyt ryhtyä! Ihana!! Jäi kyllä niin hyvä mieli treeneistä ettei tosikaan!!!

Torstaina oltiin Reiskan kanssa katsomassa agikisoja ja ohimennen Patu-veli oli omistajineen myös paikalla ja oli kiva nähdä Reiskan veljeä pitkästä aikaa. Hieman ovat erinäköisiä ja -kokoisia, mutta kyllä veljiksi tunnistaa. Omistajiakin kyllä oli kiva nähdä, toivottavasti pian taas uudelleen!

Agin jälkeen pappakin messiin ja mätsäriin. Ilmotin ainoastaan Reiskan ja pappa oli turistina ihmettelemässä ilmapiiriä. Hieno turisti meillä sitten olikin!  Osasi melko lungisti ottaa, mutta äänekkäät brasilianterrierit olivat papalle liikaa...Olin tosi tyytyväinen kuitenkin papparaisen oloon julkisilla paikoilla...Pitää ottaa huomioon kuitenkin se, ettei se koskaan käy missään ja sitten kun harvoin käy, niin osaa kyllä olla hienosti. Voidaan jatkossakin viedä sitä johonkin jos karva ei kauhean paljon kamalampaan suuntaan muutu. Nyt alkaa korvien takaa nimittäin kasvaa ruskeanharmaata karvaa sen takajaloissa olevan harmaan lisäksi. Harlekiini siitä kyllä vielä tulee, olen melko vakuuttunut siitä!

Reiska esiintyi isoissa koirissa. Isoja oli paikalla about 25 kappaletta. Reiskan parina oli afgaani. Tuomari oli jostain syystä tutun näköinen, mutten ole keksinyt, missä hänet olen aiemmin nähnyt. Juostiin ensin eikä sujunut ollenkaan Reinolla, mutta itsekään en ollut maailman skarpeimpana ja pistänyt Reinoa juoksemaan nätisti. Seisominen oli kauhean hankalaa eikä suvainnut oikein ollenkaan seistä kunnolla ja jos seisoikin niin oli koko koira ihan kierossa. Tuomari tuli katsomaan ja Reiska päätti haukkua tuomarin oikein kunnolla. Olin ihan järkyttynyt, että mikäs nyt tuli!? Tuomari tuli tosi suoraan kohti tuijottaen Reiskaa enkä sitten tiedä oliko siinä syy vai mikä oli vialla. Reiska ei ole kuitenkaan koskaan missään näyttelyssä tai mätsärissä tehnyt vastaavaa sitten pikkumiesaikojen. Tuomari säikähti Reiskaa ja sen jälkeenhän Reiska sanoi uudelleen. Onneksi tuomari oli sisukas pelostaan huolimatta ja tuli vissiin neljä kertaa luokse ja sitten vasta oli tyytyväinen kun Reiska oli hiljaa.

Saatiin erittäin ansaitusti sininen nauha. Tuomari sanoi pitävänsä Reiskan ulkomuodosta tosi paljon, mutta käytös ei ole kovin mairittelevaa tänään..Sinisten ryhmäkehässä tuomari poimi kuitenkin Reinon neljän parhaan joukkoon ja lopulta Reino päätyi kakkossijalle! Hienoa!

Oltiin niin pettyneitä koiraan, että ei otettu edes poseerauskuvaa hienon mätsäriruusukkeen kanssa.

Koko ilta meni sitten pähkäillessä Reinon käytöstä. Ollaan kuitenkin menossa lauantaina näyttelyyn ja tämä episodi ei saa toistua siellä! Pentele! Tuomari tuli epävarmasti ja jotenkin muutenkin uhkaavasti kyllä katsomaan Reinoa. Reino oli vähän sen oloinen, että saattaa puolustaa minua ja tuomari näki asian samoin kun siitä kysyikin. Reiska nojasi vahvasti minuun ja oli jotenkin suojelevasti siinä edessä. En tiedä sitten ottiko tuomarin uhkana itseään tai minua kohtaan. Reiska on kyllä myös tosi paljon ollut siellä sun täällä lähipäivinä ja saattaa olla tosi väsynyt. Lämmin ilma tuli myös tosi yllättäen ja sekin saattoi väsyttää Reiskaa. Kotiin kun päästiin, niin koira nukahti samantein ja taju oli ihan kankaalla. Tai sitten minun auktoriteettini ei ole Reiskan mielestä se ylin auktoriteetti. Olen kyllä myös havainnut lähiaikoina aikamoista kurittomuutta ja tottelemattomuutta. Paimenessakaan ei mennyt maahan käskystä vaikka ennen on mennyt tosi hyvin. Vaihtoehtoja on monia. Toivottavasti ei toistu.

Illalla sitten vielä otin Reiskan mukaan ja menin Minnan kanssa tekemään jälkiä. Tulipa muuten hyvät jäljet!  Jälkien teon jälkeen Reiska sai kirmailla Minnan vanhempien maatilan pihassa kun me puuhasteltiin lihapuuhissa. Reiska oli kyllä niin hauska kun tuli autosta ylös ja näki pihalla olevan mäyräkoiran. Ilme oli sellainen  ja äkkiä toiseen suuntaan. Taisi mäyräkoira Villellä olla toosi paha silmä! Vietiin Reiska myös katsomaan sonneja. Ilme oli taas sellainen KÄÄK ja äkkiä pois. Saatiinpahan hyvät naurut  Lopuksi vein Reiskan vielä oman möksän pihalle ja taisi olla pojalla pahoja patoutumia kun sellaiset rallit veteli menemään pitkin pihaa. Olihan sitä taas kyllä pitänyt jo pitkään käyttäytyä hienosti ja sivistyneesti. Hyvä että pääsi purkamaan vähän tunteita.

Tänään sitten illalla ohjelmassa jälkien ajo. Reiskalle on semmoinen ehkä maksimissaan 200 metrinen jälki kahdella kulmalla. Papparainen saa myös aktivointia ja pääsee ajamaan ehkäpä jopa Rasmukselle tarkoitetun jäljen Rasmuksen jälkeen. Saas nähdä miten papparainen suoriutuu voittajaluokan jäljestä katkokulmineen! Jännää! Rokka on myös luvannut tarjota Reiskalle sänkipellolla juoksua ja lotraamisnäytöksen vedessä! Sitä odotellessa!

Kuveja näytti löytyvän Minnan kuva-albumista, jossa todisteet myös papparaisen rennosti otosta. Niistä saa paremman käsityksen kuin mitä todellisuus olikaan. Hyvä (hovi)kuvaaja!