Perjantaina oli tokoryhmien aloituskerta ja sitä ennen tokoiltiin Minnan kanssa. Mulla oli mukana Tuksu ja Reiska, mutten oikein muista mitä Tuksun kanssa tein. Ainakin näyttelyjuoksemista  Reiskan kanssa tehtiin tunnaria ja Minna vei oman kapulan. Lähetin Reiskan kapuloille, mutta se ei tiennyt missä ne olivat, joten meni usean kymmenen metrin päässä olevan luoksetulomerkin luokse hengaamaan. Toinen yritys tunnarin kanssa yhtä surkea, silppusi kapulan  Kolmas kerta (lopuksi) toden sanoi. Otettiin ruutua ja lähti taas sinne yhdelle luoksetulotörpölle. Se oli keltainen kun muut törpöt kentällä olivat punaisia ja siinä oli ilmeisesti Reiskan mielestä jotain tosi pahasti vialla!?

Hyppynoudossa kiersi joka kerta takaisintullessa esteen. Ei siis ihan putkeen. Paikallamakuu otettiin Rokan vieressä, mukana myös Virpin malinoissi ja se meni sentään hyvin.

Lauantaina pitkästä aikaa oli tiedossa rallytokokisat! Olivat vielä oman seuran järjestämät kisat Loimaalla ja olin lupautunut töihinkin kisoihin, joten ei muuta kun Tuksu ja Reiska aamusta autoon ja menoksi!

Ensimmäisenä kisasi Reiska avoimessa luokassa. Ensimmäisenä tehtävänä oli istua sivulle, tulla eteen istumaan ja siirtyä oikean kautta sivulle. Toisena tehtävänä oli hyppy ja kolmantena houkutus, jossa oli tennispallo. Reiska jo lähdössä nyki kohti estettä, mutta sain sitä kiellettyä niin ettei mopo lähtenyt käsistä, vaan päästiin ekalle tehtävälle, jossa Reiska ei osannut tulla eteen istumaan, vaan pyöri vaan minun ympäri ja oli menossa esteelle. Uusin liikkeen, mutta sekään ei tuottanut tulosta, joten mentiin hypylle, jossa ei mitään ongelmaa, tosin miekkonen bongasi houkutuksessa olevan pallon ja meni hakemaan sen ja tuli tosi tyytyväisenä takaisin luokseni sillä ilmeellä, että kato äippä, mä osasin tosi hyvin hypyn ja olit näköjään laittanut palkankin valmiiksi...  Itsellä oli siinä vaiheessa sellainen tunne, että savu nousee päästä, prkl! Otin houkutuksen uudelleen ja siitä itse asiassa loppuun saakka menikin ihan hyvin, Reiskakin tokeni kun lempiesteestä eli hypystä ja siitä pallosta selvittiin. Maalissa olin ihan varma ettei tulosta tule kun kämmäiltiin siinä aluksi niin paljon.

Yllätys oli suuri kun selvisi palkintojenjaossa, että tulos tuli 72 pisteellä ja sen lisäksi koulutustunnus RTK2. Sijoitus vielä luokassa 2! WOW!

Alokasluokassa toimin itse koetoimitsijana ja kirjasin tuloksia tuomarin kanssa ylös, oli todella mukavaa ja avartavaa hommaa!  Tuomari oli huippumukava! Alokasluokan kruunasi Reiskan velimiehen Arvon suoritus eli 99/100 pistettä ja sijoitus luokassa toinen!  Hieno kisauran aloitus veljellä!

Möllialokasluokkaan olin itse mielenhäiriössäni ilmoittanut Tuksun, joka ei ole elämässään mitään rallytokoja harrastanut, mutta ehkä sen laji on nyt löydetty.. Neiti oli yllättävän pätevä ja osasi sellaisenkin liikkeen, josta kuvittelin ettei se osaa (istua paikallaan kun minä kierrän koiran ympäri). Jokunen taluttimen kiristyminen tuli ja taisi olla jotain kontrollin/ yhteistyön puutteitakin, mutta kokonaisuutena hieno suoritus ja se oli merkittävää etten antanut kuin kolme kertaa radan aikana palkkaa neidille ja silti se jaksoi tehdä tosi innokkaana töitä! Oli tosi iloinen kun vähän kehuin ja sai siitä virtaa tekemiseensä!  Tuloksena oli huimat 80 pistettä! Pitänee ilmoittaa sekin ihan alokasluokkaan sitten kun seuraavan kerran kisoihin eksytään.

Reiska oli vielä ilmoitettu möllivoittajaluokkaan harjoittelemaan tulevia koitoksia varten. Aloitus oli samanlainen kuin avoimessa luokassa eikä edelleenkään osannut sitä ensimmäistä tehtävää kun vaan tuijotteli sitä hemmetin hyppyä!  Ei sentään mennyt ottamaan houkutuksen palloa tällä kertaa! Selvisimme aika hienosti puolenvaihtokäännöksestä ja Reiska jopa sattumalta muisti hetken aikaa seurata minua oikealla puolella ja osasi hienosti mennä jalkojeni välistä ja vaihtaa seuraamispuolta. Tosin oletin, ettei tästäkään radasta tulosta tullut, mutta tulipa vaan ja samoilla pisteillä kuin edellisestäkin eli 72 pistettä ja sijoitus luokassa 1!!

Päivän positiviinen yllättäjä oli kyllä Tuksu, Reiskan hortoilemista ei voi kehua, vaikka tulokset molemmilta radoilta saatiinkin. Suunniteltiinpa jopa seuraavien kisojenkin järjestämistä kun oli niin kivaa tällä kertaa! 

Eilen iltapäivällä sitten treffattiin möksällä Maria, joka tuli paikalla mustiensa kanssa. Ennen Marian tuloa Reiska kuitenkin leikki frisbeellänsä hetken:

Marian tultua tehtiin koirille peltojäljet. Marian koirien jäljestys sujui tosi hienosti, kuten kuvasta näkyy:

Tuksun jäljestäminen meni kohtalaisesti. Ei ihan niin hyvin kuin normaalisti, mutta kohtalaisesti. Tuksulla oli vähän pyörimisfiilis päällänsä, mutta se saattoi johtua hetkittäin melko voimakkaasta tuulesta tai siitä, että nakkeja oli jäljellä tosi vähän ja tosi harvassa. Ei ole ikinä kai ollut niin vähän nakkeja mitä nyt.

Reiskan jälki puolestaan oli ihan katastrofi. Alku meni ihan kohtalaisesti kunnes alettiin miekkosen kanssa olla eri mieltä siitä, että missä se jälki menee. Tuuli painoi Reiskaa viereisen jäljen suuntaan ja minä olin viemässä sitä toiseen suuntaan. Lopuksi kumpikaan ei ollut oikeassa siitä, että missä se meni  Ottipa kyllä päähän, joten piti tehdä minijälki Reiskalle vielä. Se menikin superhyvin sitten kun ajettiin se! Onneksi saatiin onnistuminen lopuksi kuitenkin vaikka vieläkin ottaa tuo ensimmäinen jälki päähän!

Vuorossa oli myös tokoilua, Reiska ja Tiikeri häiriköivät toisiaan, mutta kummallakin meni tosi hyvin eikä niistä paljon häiriötä toisilleen ollut!  Pitkä paikallamakuukin meni tosi kivasti ja melko rauhallisissa merkeissä. Reiska teki myös seuraamista, korjailtiin perusasentoja kun ovat olleet lähiaikoina huonoja, liikkeestä istumista, luoksetuloa (molemmat stopit hyvät, seisominen eri hyvä!), kaukoja ja ehkä vielä jotain muutakin. Tähän osioon olin tyytyväinen.

Tultiin vielä meille ja tehtiin tunnari niin että Maria vei meidän oman kapulan ja sekös sekotti Reiskaa eli toi väärän ensimmäisellä kerralla vaikkakin teki töitä ja haisteli kapuloita. Lähetin uudelleen ja toi oikean. Nyt pitäisi saada paljon tunnaria tehtyä niin, että joku muu vie oman, koska se sekoittaa Reinoa. Reino on kyllä välillä muutenkin kuutamolla, mutta ei siinä muuta kuin treeniä lisää kaivata!

Pari kuvaa vielä lempparimiehestäni:

Puntti: mä niin tuun pussaan sua!

Kuin hieno mies?

Puntti: niin pussaan äippääkin!

Puntti: olen kyllä aika väsynytkin

Puntti: Hei kato jaksoin vähän tsempata!

Voin paljastaa kaikille lukijoille, että olen niin rakastunut  Puntti on ihan käsittämättömän ihana ja kyllä me sit eilen pussailtiinkin, paljon!