Keskiviikosta lauantaihin isännän sisko kera miehensä oli kyläilemässä ja koirat jäi jokseenkin vähälle huomiolle sinänsä, rapsuja toki saivat paljon :) Torstaina tosin Tuksu pääsi retkille mukaan ja olikin ihan mallikas neiti kun käytiin kyläilemässä. Perjantai taisi mennä lähinnä koomaillessa. Lauantaina sitten isännän, Tuksun ja Reiskan voimin lähdettiin pentukurssille! Ensin alkuun Reiska sai ilokseen leikittää vähän pentuja ja sekös olikin mukavaa, tosin Tuksua lukuunottamatta muut pennut vähän taisivat ahdistua isosta mustasta möykystä. Tuksu onnistui ahdistamaan yhtä pentua niin kovasti rohkeudellaan ja reippaudellaan, että sai hieman hampaasta ottaansa. Se ei kuitenkaan Tuksun menoa haitannut eikä neiti itse edes huomannut mitään ihmeellistä tapahtuneen. Hammasta antaneen pentusen Tuksuun osunut hammas tosin lähti irti ja omistajat olivat ihan järkyttyneitä. Tuksulla lienee siis kova pää ;-) Tuksu myös sai ihanan juoksuhepulinsa hallilla ja Reiska onnessaan pomppi neidin perässä kun neiti hepuloi. Olipas mukavaa katseltavaa. Taas tuli tosin huomattua, että pienten koirien kanssa leikit sujuvat Tuksulta edelleen paremmin kuin Reiskan kanssa kun Reiskassa tarvii roikkua ja sitä pitää purra, muita ei tarvitse.

Pentukurssilla harjoiteltiin kävelemistä nätisti ja sitten piti hihnassa & vapaana pujotella muita pentusia. Ei meinannut oikein Tuksulta onnistua kun se oli niin ihastunut siihen hammasta antaneeseen pentuseen että sitä piti mennä moikkaamaan joka välissä. Odottamista harjoiteltiin ja sehän sujui Tuksulta jo paljon paremmin. Maahanmenoa myös harjoiteltiin ja siitähän Tuksulla ei ole harmainta hajuakaan. Miksi sitä makaisikaan kun voi tehdä jotain muuta ja olla aktiivinen?!

Reiska sai kunnian näyttää miten kosketusalustaa läimitään. Otettiin tooooosi pieni alusta ja hyvin se sitä läimi ja olin hyvin ylpeä siitä, että Reiska tajusi homman idean. Kotona kuitenkin kosketusalustana on hiirimatto ja tuolla oli semmoinen pari senttiä x pari senttiä oleva alusta. Ei se koko siis ole Reiskalle kovin ratkaiseva juttu. Muut harjoittelivat kosketusalustaa, Tuksu harjotteli nätisti olemista isännän kanssa ja minä sain kunnian tokoilla Reiskan kanssa aiheuttaakseni häiriötä muissa pennuissa ja sitähän me aiheutimme ainakin haukunnan määrästä päätellen. Harjoiteltiin Reiskan kanssa kaukoja, jotka oli tosi hienot. Sain ottaa matkaa ja herra pysyi kuin naulittuna paikallaan asennnonvaihdossa. Hienoa! Toki kerran oma-aloitteisesti päätti lähteä luokseni hakemaan palkkaa ennen aikojaan. Otin myös pienen paikallamakuun, joka meni hyvin. Lisäksi seuraamisia, jotka ei menneet niin kovin hyvin, perusasennot toki oli hienoja. Seuraamisessa selkeästi pitää olla palkkana pallopää, nameilla ei motivoidu tekemään yhtä hyvännäköistä seuraamista.

Pentukoulun jälkeen ajeltiin katsomaan erästäkin beussilaumaa ja johan oli mukavia ja leppoisia koiria :) Olipa mukava tutustua niihin! Kotimatkalla Pete ja Eema jo hätyyttivät meitä pistämään vauhtia ja mentiinkin sitten yhdessä syömään, sitten saunottiin, mässäiltiin ja löhöiltiin. Oli tosi kiva ilta, kiitokset teille taas! :)

Eilen oli lämmin keli verrattuna lähiaikoihin ja sainkin ajatuksen lenkkeilystä neidin kanssa. Käveltiin sitten Valintatalolle. Matkaan meni aikaa puolisen tuntia ja saldona oli yksi vastaantuleva ihminen, josta neiti kovasti olisi pitänyt ja jota olisi kovasti pitänyt päästä moikkaamaan. Tuo ihmisten ohittelu on selkeästi meille tulossa ongelmaksi, se kun ei vaan onnistu. Valtsun pihassa neiti näki kuvansa ikkunasta ja luuli selkeästi siellä olevan jonkun toisen koiran ja kovasti heilutteli häntää tälle kaverille ja koitti saada kaveria leikkimään. :) Kotiin päästyämme neitiä ei edelleenkään huvittanut mennä sisälle, joten hain esille pitkän liinan, jonka päähän neidin laitoin ja näin ollen neiti sai hepuloida rauhassa ja voitiin harjoitella luoksetuloja. Luoksetulot meni tosi hyvin, mutten silti neitiä kotipihassa vapaaksi päästäisi. Jostain kun kuulisi jonkun ihmisen puheen, niin sinnehän se sinkoisi moikkailemaan. Lumitöiden teko on myös Tuksun mielestä hirmu kivaa, kolassa on kiva istua ja valvoa työntekoa! ;-)

Seuraamisen alkeita :)

Angstisia fiiliksiä liinaa kohtaan ;-)

Kaivuutyömaan aloitus

Kaivuutyömaa :)

Iltapäivästä sitten mentiin Minnan ja Saken raksaprojektille moikkaamaan tokokokeesta tullutta Rokkaa. Pienen hetken Rokka taisi olla hyvinkin ihmeissään siitä, että mikä tuollainen valkoinen olento oikein on kunnes leikit käynnistyivät ja tuntui tyypeillä olevan tosi kivaa keskenään. Ihana katsella kun nuorisolla oli kivaa! :) Tuksu tosin oli auttamattoman hidas eikä ollenkaan pysynyt Rokan perässä vaan lyllerteli perässä koko ajan :)

Rapaakin Tuksu pääsi moikkaamaan ja kovasti oli tykännyt Rapastakin, Rapa oli tuosta tykkäämisestä hieman eri mieltä. Tosin sepäs ei Tuksua haitannut ja tykkäämistä vähentänyt ;-) Ehkä ne siitä joskus...

Iltasella vielä meillä kävi vieraita mun vanhemmat ja sitten kun neidissä oli vieläkin virtaa niin päätin uudemman kerran kävellä Valtsulle sen kanssa ja nyt tulikin paljon ihmisiä ja muutama koira vastaan. Oli siis toisin sanoen tekemistä kun koitti saada Tuksua liikkumaan haluttuun suuntaan sen sijaan, että se olisi lähtenyt kaikkien ihmisten matkaan ja moikkaillut onnessaan kaikkia. HUOH! Pari koiraa tuli myös vastaan ja otin Tuksun syliin ohittamisen ajaksi kun ei olla koirien ohituksia vielä harjoittelemassa ja ne vastaantulevat koirat kävelivät flexit pitkällä ja enhän minä tiennyt millaisia ne sitten olisivat olleet Tuksua kohtaan. Toisen koiran taluttaja katsoi Tuksua ja esitti kyllä taas päivän parhaan kysymyksen: " Tuleeko tästä isona bullterrieri?". Totesin, että ei kun se on jo kääpiöbullterrieri. Miekkonen jäi pävittelemään miten luonteikkaita bullit ovat ja totesinkin sitten siihen, että on tässä jo 13-viikkoisena enemmän luonnetta kuin tuossa sinun koirassasi (hänellä oli labbis) ;-) Mies jatkoi päivittelyään ja siinä sitten hokasin, että varmaan oletti kun Tuksu oli minun sylissäni etten uskalla pitää sitä maassa toisten koirien seurassa tai jotain. Bullit kun yleensä tunnetaan vähän huonomaineisina koirina...

Kotiin päästyämme Tuksua alkoi vihdoinkin väsyttään ja rauha tuli taloon :) Aamulla sitten neitiä väsyttikin niin ettei sitä meinannut saada hereille ollenkaan! :)

Pari kuvaa vielä:

Hienot neidit ravistelee lumet pois näin

Näin käy hienoille neideille kun ne törmää autoon. Meidän neidillä on myös suuri mieltymys ropailla autoa ja ulkosalla saakin olla tarkkana sen kanssa ettei se ole auton alla pomppimassa...

MINUA LEIKITYTTÄÄ!!