Tosiaan, meidän naapurin pappa on sitä mieltä, että Reiska on möhköfantti. En oikein tienny, että pitäiskö tyyliin itkee vai nauraa siihen kommenttiin. Olin sitten vaan, että jaa. =)

1999164.jpg

Mut näin ne möhköfantit ainakin nukkuu. =)

Eilen töitten jälkeen menin reippaana ja toiveikkaana lemmikkieläinliikkeeseen ja ostin noutokapulan. Se oli kai se pienin malli. Ajattelin, että nyt opetellaan noutamista. Ja että tahkotaan sitä oikein kunnolla, kun ei Reiska kuitenkaan mitään ala noutaa. Sit olin jo valmiiksi tuskastunu, että miten sitä nyt sit opettaa kun ei se kumminkaan mitään nouda.

Ei ehkä kannattais päättää etukäteen mitä koira tekee ja mitä ei. Kannattais ehkä välillä jättää se koiran päätettäväksi. ;)

Aloitimme harjoitteet niin, että istutin Reiskan ja koitin saada sen pitämään kapulaa suussa. No joo, ei sitä paljon kiinnostanu muu kuin kapulan järsiminen. Se muuten kans sattuu yllättävän paljon, kun se tiputtaa sen varpaille. No sitten kun Reiskaa kieltää järsimästä sitä kapulaa, niin se tiputtaa sen maahan. Oli jo vähän toivoton olo.

Rane oli siinä vieressä kattellu ja naureskellu meitin touhua ja päätti vuorostaan kokeilla. Ei sen parempaa onnistumista. Kattelin sitä menoo vähän aikaa ja käskin Ranen heittää kapula. Noh, Reiska sivulle istumaan, kapulan heitto vähän matkan päähän ja Reiskalle hakukäsky. Se kävi hakemassa kapulan ja kiikutti sen Ranelle. USEITA KERTOJA! Olin ihan silleen, että meillä on noutaja kotona! =) Ja mamma oli niin ylpee Repestä ettei tosikaan. Toki asiassa on paljon hiomista ja tiedän, ettei toi ulkona tuu toimiin ihan helpolla, mut toi oli jo paljon! Toki Reiska pitää siitä kapulasta kiinni ihan miten sattuu, mut meinasin, että ote varmaan tulee paremmaksi kun ostaa painavamman kapulan. Ja sitten sitä ei vielä uskallettu lisätä hommaan, että oltais käsketty se istumaan sen kapulan kanssa. Otettiin vaan kapula vastaan kun Reiska toi sen Ranen eteen. Seisominen pitäis saada vielä istumiseksi, niin sit se ois aika hyvä. Pakko edelleen hehkuttaa, että oon niin ylpee meidän möhköfanttinoutajasta =) Jatkamme harjoitteita ja tahkoamista tänään... Mutta illalla tuli myös mieleen, että sen takia Reiska varmaan innokkaana touhuu kapulan kanssa, kun se on pienestä asti saanu leikkiä mökillä halkojen ja muiden keppien kanssa (roudaillu ja leikkiny niillä iteksiin), niin ehkä tuntuu sille jotenkin luontevalle suuhun se, että kapula on puuta.

Tänään aamulla sitten taas jos Repe osais ajatella niin se ois huomannu, että omaan nilkkaan kaikki pahat teot vaan tulee. Se kun on ystävällisesti jyystäny meidän jalkalistoja ja ne on nyt vähän mielenkiintosen näköset varsinkin sen omassa kolossa keittiössä. Siinä kun mä söin aamupalaa, niin se meni mökkiinsä istumaan ja katteleen mua. Melkein heti alko semmonen epämääränen vinkuminen kuulumaan ja Repe meni jotain ihme mönkikönkiä eteen ja taaksepäin eikä oikein tienny miten päin olis ollu. Käskin sen luokse ja kattelin ja tutkin sitä. Noh, sillä oli ilmeisesti menny tikku pyllyyn kun oli istunu sen puoliks syödyn jalkalistan päälle ja hangannu pyllyään siihen. Fiksua! =)

Eilen käytiin lähikaupassa ja jätettiin Repe siksi aikaa ihan oman onnensa nojaan kotiin. Telkkari jätettiin päälle, että siitä ois seuraa. Oltiin ehkä joku 15 min reissussa. Ja eiköös se ollu kolmee kenkää kerenny maisteleen. Että meidän terroristi ei meinaa vieläkään oppia lopettamaan toimintaansa. Ja sitten kun Rane komensi Repee, niin Repe tuli hakeen musta turvaa. Vähän samoin kun sunnuntaina kun se oli koko ajan mun selän takana piilossa...

1999180.jpg

"HUPS...en mä mitään oo tehny...ne oli ne muut..."