Olin muistavinani, ettei mitään kuvia oo laitettu vähään aikaan blogiin, niin tossa ois tommonen kohtuu-uus malli pappiksesta..Joka on aika hienossa kunnossa vaikka nyt ite sanonkin...

Tällä viikolla ei oo tapahtunu muuta kun tenttiin lukemista ja siitä ei sit sen enempää..Ei kyllä vaan voi käydä niin hyvää säkää kun mitä itellä kävi tentissä. ;)

Perjantaina illalla menin Reiskan kanssa treeneihin ja paikalla oli tällä kertaa meidän normivetäjä eli Pirkko. Tarkotus oli vetästä palkkaamattomuustreeniä ja opettaa koiraa siihen, että ensin voi tulla kehusanoja ja sitten vasta jossain välissä tulee isompi palkka, joka on nameja tai leluja tai leikkimistä tai jotain.

Alotettiin luoksepäästävyydellä. Otin ekaa kertaa niin, että Reiska seiso mun vierellä ja siinähän se kivasti seiso. Olin vallan ylpeä ja saatiin kehujakin ko ollaan edistytty (edellisellä kertaahan tuo rähähti).  Paikallamakuu. Reiska meni maahan mutta pomppas melkein heti ylös sieltä -> komensin uudelleen maahan -> meni maahan ja sen jälkeen olikin vallan hieno suoritus. =) Tehtiin niin, että muutaman kerran mentiin koiran sivulle ja hieman siliteltiin koiria ja sit mentiin taas pois. Ekalla sivullemenokerralla Reiska nousi puoli istuvaan asentoon mutta sen jälkeen kun komensin sen takaisin maahan, niin sitten meni taas ihan hyvin ja sain käydä silittelemässä sitä. Kehuja =)

Seuraamisia kahden hengen ryhmässä ja liikkeestä maahanmenoa ja seisomaan jäämistä. Reiska seisoi ja meni maahan mallikkaasti, mutta seuraaminen oli jotain...mmhh... ei niin seuraamista...Häröili minkä kerkes. Ei kuitenkaan ottanut häiriötä vieressä tekevästä koirasta ja ohjaajasta.

Häröili muutenkin omiaan vähän väliä, mutta olin tiukalla linjalla ja se tuntu olevan ihan hyvä juttu. Koko ajan tapahtui parannusta mikä oli sinänsä ihan hyvä ja keskittyminen parani koko ajan loppua kohden. Edelleen tuntuu isona ongelmana olevan keskittyminen ja sen keskittymiskyvyn puute. Sillon kun tehdään jotain, niin pääsääntösesti on tosi hyvin hanskassa ja kuulolla, mutta sitten kun kouluttaja selittää jotain eikä tehdä mitään, niin keskittymiskyky herpaantuu ja Repe alkaa ihmettelemään omiaan tai tekemään sijaistoimintoja. Välillä kyllä suuresti huvitti kun Repeä otti suuresti päähän ettei mamma huomioinut ja sitten tuo önisi, haukkui ja raapi mua! Urpå, mutta hauska kun mikäkin ja hauskuuttaa kivasti koko ryhmää.

Hyppy: saatiin kehuja kun oli niin hieno vaikka taas tuli nenä kiinni esteeseen. Olin kyllä itekkin tosi tyytyväinen, loppuasento on korjaantunu nyt oman esteen myötä. JEE!

Seuraamisen ja jäävien liikkeiden kanssa tarvitaan harjoittelua. Seisomaan jääminen menee ihan hyvin, mutta maahanmeno oli muutamalla kertaa hieman hidas ja haparoiva.

Lopuksi minua ja Reiskaa + yhtä toista meidän ryhmässä treenaavaa, mutta avoimessa kisaavaa paria pyydettiin ensi viikolla "kisoihin" kun Kennelpiirin kilpailevilla koirakoilla on möllitokot. Muilla ei olekkaan treenejä. Olin tosi ylpeä, ilmeisesti meidät katsottiin sen verran hyviksi...

Treeneissä välillä huvitti kun kouluttaja vähän väliä mainitsi sitä, että kun Reiska on pk-koira. Daaaaaa...Olen sanonut, ettei ole, mutta meno näyttää ilmeisesti pk-puolen touhulta.. Sitten kehuja sain siitä, että Reiska oli oikein mallikkaasti hallinnassani vaikkakin se pistää kouluttajankin silmään, että heti jos sille antaa pikkusormen, niin se vie koko käden eli häröilee minkä kerkee heti kun havaitsee omistajan olevan löysemmällä tuulella. Käski jatkaa samalla linjalla ja pitää Reiskan tiukassa komennossa. Ihan kun sen kanssa koskaan missään löysäiltäisikään. Jännä kun kouluttaja oli jotenkin superveemäisellä tuulella minua kohtaan edellisellä kerralla, mutta ilmeisesti oli vaan loman tarpeessa kun nyt oli supermukavalla tuulella. Vähän tuuliviiri...

Kotiuduttuamme treeneistä meille oli pöllähtänyt Ranen kummipoika Aatu hoitoon viikonlopuksi. Sinänsä jännä, että Reiska on entistä hullaantuneempi Aatuun ja tosi hienosti pikkumiehen kanssa on ja tottelee Aatua hyvin. Koko ajan vaan tulee lapsirakkaammaksi otukseksi, mikä on tosi hieno juttu! =) Kyttä nyt on niin tottunu lapsiin ettei jaksa suuremmin korvaansa lopsauttaa Aapelille...Mutta uusia mielenkiintosia nukkumapaikkoja se on keksiny..