tai jotain sinnepäin...

En olisi muistanut koko BH-kurssia jollei Anu ois laittanu viestiä ja muistuttanu, onneks on hyvä kouluttaja!  Alunperinhän Reiskan piti olla mejäkokeessa tänään ja eilen olisi ollut jälkientekopäivä, mut suunnitelmat vähän muuttui mm. kuumien kelien ansiosta. Ei olla mm. päästy yhtään harjotteleen edellisen kokeen jälkeen, joten ihan turha mennä nyt kokeeseen ja muutenkin ilma on vieläkin niin lämmin, että olis yhtä tuskaa Reinolle rämpiä kilometrin matkaa mettässä, katotaan syssymmällä kun valitettavasti seuraavakin koe mihin oltiin ilmottu, jouduttiin perumaan kun ollaan lomareissussa sillon. Lupasin toki tänään mennä käymään koepaikalla ja ohimennen opastaan yhden jäljenkin, saas nähdä miten ämmän käy kun lähtee opastamaan jälkeä, jota ei ole itse tehnyt, toivottavasti olis hyvä koira jäljellä niin ei tarvis paljon opastella!

Eilinen agikurssikin peruttiin kuuman ilman johdosta. BH sentäs pidettiin tosiaan ja itseasiassa ei ollut ollenkaan liian kuuma ilma, varsinkaan varjossa! 

Päivän teemana oli kontakti ja häiriö! Ounou! Reiskan heikkouksia molemmat ja tekikin tosi hyvää pitkästä aikaa harjotella näitä ja kivasti saatiin vinkkiä kotiharjoitteluksi. Lisäksi oli ihana, että joku vähän potki mua perseelle ja märmätti mun tekemisistäni! Kaipaan sitä aina välillä!

Ensin ilmoittauduttiin kokeeseen. Reiska käveli mun lähistöllä "tuomarin" luo, ei kyllä harkinnutkaan mitään seuraamista eikä myöskään oikein suostunut istumaan, koitti vaan nenä pitkällä ottaa selvää, että mikäs tuo viereinen nainen on oikein naisiaan...Taitaa tyyppi nähdä naisia liian harvoin  Itse kerrankin osasin sanoa, että ketä me ollaan ja mihin me ollaan tulossa! Sitten otettiin häiriöharjoituksia. Koitettiin saada koira istumaan perusasennossa ja pitämään kontaktia sillä aikaa kun Anu kiikutti hervottoman määrän kaikkea kivaa siihen meidän viereen. Maasta löytyi ruokakuppeja, leluja, tötsiä ja vaikka mitä. Ounou! Anu myös hiippaili meidän ympärillä ja tarkoitus oli saada koira pitämään kontaktia siitä huolimatta. Hetkittäin Reiskalla oli hyvä kontakti ja varsin hyvä kontakti sillon kun Anu oli vähän kauempana, mutta sitten kun Anu oli tosi lähellä meitä, niin piti keskittyä kyttäileen, että mitä se Anu oikein puuhaa...

Sitten pujottelemaan noiden kaikkien kamojen sekaan. Reiska oli vähemmän kiinnostunut niistä kun oletin. Ei kuitenkaan suostunut seuraamaan vissiin askeltakaan ja oli muutenkin ihmeellisen poissaoleva, normikisareiska tyyliä siis. Anu meinasikin, ettei mikään ihme kun minä itse kävelen hartiat alhaalla vähän anteeksipyytävään tyyliin siellä enkä ollenkaan ole reipas ja jämerä ohjaaja koiralleni! * UPS * Heti kun itse ryhdistäydyin, niin johan se koirakin vähän heräsi, ei paljoa, mutta hieman!

Perusasentoja ja häiriötä pitää harjoitella lisää, suositukseksi saimme mennä kaupungille näyteikkunatreeniin. Lisäksi koiran pitää tulla perusasentoon yhdellä käskyllä ja olla töröttää siinä ja katsoa omistajaansa. Omistajasta kyllä pitää saada niin mielenkiintoinen, että koira tuijottaisi omistajaansa vaikka maailman tappiin saakka. Mitenköhän tämäkin meillä onnistuu...Suositukseksi saatiin se, että Reiska itse alkaisi tarjoamaan tuota hommaa jos ei muuten onnistu, niin sitten naksun avulla ja ideassa oli minun mielestäni potentiaalia. Kyllä tuo eilenkin tarjoili kaikkea ihme juttujansa ja nyt pitäisi koittaa vaan saada Reiska keksimään, että sivulletuloa ja kontaktia voi tarjoilla...Kun tämän vielä keksisi, että miten sen saa tarjoilemaan tuota minulle...

Paljon oli muutenkin puhetta kontaktista, sivulletulosta ja minun jännittämisestäni ja sen vaikutuksesta koiraan ja vaikka mistä. Hyvä ilta ja pää on taas täynnä kaikkea hyödyllistä juttua, kun ne taas vaan ne jutut pysyis tuolla miun pienessä päässäin...Kiitokset kouluttajalle eilisestä!