Eilen olin kursseilla Hämeenlinnassa koko päivän (ja sama meno jatkuu tänään, loppuviikko samoissa merkeissä, mutta Tampereella, GROOH!), tosin jouduin lähtemään hieman aiemmin kuin piti pois kun silmät eivät vaan pysyneet auki. Kotona kuitenkin piristyin kummasti (liekö Tuksu puraissut minua vai mikäköhän oli) ja illalla suuntasin aksailemaan Loimaan hallille kera Reiskan. Harkitsin hetken Tuksunkin mukaanottoa, mutta olisi voinut mennä vaikeaksi, joten neiti sai jäädä kotiin leikkimään paperisilppuria. Loimaalla oli sitten sinne päästyäni -18 astetta pakkasta enkä saanut hallin ovea auki! Jo oli kumma! Näin ettei se ollut lukossa, mutten jotenkin saanut sitä vetäistyä auki. Aikani siinä ihmettelin Reinon kanssa kunnes joku ystävällinen henkilö sattui tulemaan ovesta ulos ja pääsin puikahtamaan sisälle. Onneksi, olisin ollut hieman kärttyinen jos olisin ajellut turhaan!

Hallilla oli myös aksaryhmäni vetäjä ja otettiin sitten kunnon ohjatut aksatreenit. Tosi kiva, että kävi näin ja ryhmämme vetäjä on kyllä huippuhyvä! :) Ensin paneuduttiin keppeihin ohjureiden kera. Reiska ei ole ennen ohjureiden kanssa tehnyt mitään ja oli vähän ihmeissään, että mikä tämä juttu on ja tuonne kujaan en kyllä mene, ainakaan kun tuo mies seisoo vieressä! Reiskalla oli joku miesongelmapäivä eilen muutenkin, mutta eipä sen annettu haitata menoa! :) Aikamme ihmeteltyä Reiska sitten kuitenkin päätti lähteä pujottelemaan ja hyvinhän se sitten meni kun otti ja päätti tehdä hommia! :) Pujoteltiin kuutta keppiä siinä sitten aikamme kunnes alettiin harjoittelemaan kepeille ohjautumista. Timo laittoi kosketusalustan päälle namin ja minä sitten lähettelin Reiskaa kepeille, ekan välin pujottelusta tuli nami. Ajattelin, että ei Reiska tajua kosketusalustaa kun se oli niin pieni ettei ikinä olla harjoiteltu niin pienellä eikä muutenkaan olla sitä harjoiteltu aikapäiviin. Taas kyllä tuli todistettua, että Reiskalla on norsun muisti ja kyllä se tiesi mikä kosketusalusta on! Hakkasi vimmatusti tassua siihen ja kun mitään ei tapahtunut (Timon kanssa vähän äimistyneinä katseltiin toimintaa), niin Reinohan otti ja toi alustan suussaan minulle, ihan kuin näyttäisi, että katso nyt mamma, tämän koskemisesta tulee namia, onko selvä?! Hyödynnettiin tätä intoa kosketusalustaan ja päästiin pidentämään matkaa kepeille ja lopuksi tehtiinkin niin, että otettiin ensin hyppy ja siitä koiran piti ohjautua kepeille ja sitten piti itse mennä jeesimään ja pujottelemaan kepit loppuun. Hienostihan Reino selvitti nämä!

Timo oli kovin iloinen ja tyytyväinen siihen, että Reinon kanssa voi jauhaa ja hinkata asioita ja koira ei ole moksiskaan kun bortsujen kanssa jostain syystä ei voi ;)

Tämän jälkeen päätettiin harjoitella puomin alastuloa. Vähän jänskätti, että mitenköhän tämä nyt oikein sujuu kun koko puomi ei suju, mutta hyvinhän sujui! Pistettiin hyppyesteet puomin molemmin puolin ja Reiskan tehtäväksi jäi hypätä puomille, tulla "kujaa" alas ja pysähtyä siihen. Ensimmäisen kerran jälkeen Reino hokasi idean ja se meni tosi hyvin! Ei mitään ongelmaa alastulokontaktissa, käytettiin taas kosketusalustaa apuna. Sitten kun tämä oli tosi hyvin hallinnassa, niin otettiin niin, että lähetin Reiskan putkeen, josta ohjaus puomin alastulolle ja alastulolla stoppi. Hienosti! :) Olinpas ylpeä koirasta! :)

Lopuksi päätettiin vielä hinkata rengasta! Reiska on osannut varsin hyvin tuon renkaan, mutta joku ahdistus sitä kohtaan nyt on. En tiedä olisiko se sitten säikähtänyt rengasta tai kolauttanut itsensä kesällä sillä ainoalla kerralla kun sitä otettiin, koska silloin rengas oli Reiskan mielestä varsin jees. Nyt tehtiin kunnon barrikadi joka suuntaan, että ei ollut muuta mahdollisuutta kuin mennä renkaan läpi jos mieli toiselle puolelle päästä. Ensimmäisellä kerralla Reiska empi ja kun sen emminnän sai päätökseen, meni läpi ja sen jälkeen koko ajan. Palkka oli kupissa renkaan toisella puolella. Korotettiin rengasta ja meni edelleen varsin hyvin läpi. Otettiin barrikadi pois -> ei mennyt vaan koitti tunkea itsensä jostain muusta kolosta. Kumma juttu. Barrikadi takaisin ja kerran hyppy ja jätettiin siihen.

Timo antoi palautetta siitä, että minun pitää ihan tosissaan lopettaa kaikkien negatiivisten sanojen sanominen Reiskalle aksassa (näitä ovat siis esim. EI, HYI, Ä- Ä- Ä....), suunnitteli ihan hakevansa autosta piiskan ja piiskaavansa minut sillä jos en ala toimimaan niin kuin pitää ;) Muutenkin löytyi taas paljon korjattavaa ohjaajan toiminnasta. Tosin usein itsekin tajusin heti tehtyäni, ettei näin pitänyt tehdä...Muutama juttu kyllä tuli mitä en edes tajunnut ja hyvä, että sain noottia asioista. Ehkä minä oikeasti joskus opin...Reiska sai palautetta hanskassa olemisestaan, vaikka mielestäni miekkonen oli tavallista huonommin hanskassa kun ilmeisesti edelleen seuran pikkujoulujen jäljiltä lattialla oli jotain aivan ihanalle haisevaa ja sitä piti sitten nuuskutella ihan koko ajan...

Puolitoista tuntia kului ohimennen ihan siivillä, oli ihan mahtavaa vaikkakin olin kotona tooooosi myöhään! Aksaamisen aikana joulutontut tai mitkä lie olivat tuoneet mulle mun uuden edustusfleecen sekä mun uuden (agility)(edustus) treeniliivin! Olipas päheitä, piti heti hengailla peilin edessä ne päällä! Harmittavasti treeniliivi on vaan valtavan iso, mutta onneks siinä on kiristysnaruja millä sen saa pysymään päällä :) Kiitos Minnalle!