Tuksun kanssa ajeltiin Dogitiimin tokokurssille ensimmäistä kertaa. Kurssihan alkoi jo viime viikon maanantaina, mutta se jäi väliin vinttikoirajuoksujen takia. Kiva porukka meitä kyllä oli tokossa paikalla: Tuksu, Anskun Fyra, Caritan Suse ja Maijan Pavi, joka oli uusi tuttavuus. :) Mikäs sitä on hyvässä seurassa treenata hyvän vetäjän johdolla kun koirakin vielä toimi! :)

Tuksu oli ensimmäisenä vuorossa ja heti aloitettiin kevyesti ohjatun noudon suunnilla. Ohjattuhan on vasta EVL-juttuja ja Tuksun kanssa tavoitteet ei ole ihan niin korkealla, mutta kyllä se ainakin noissa suunnissa oli hyvä :) Näitähän ei ole siis edes Reinolle vielä opetettu tai edes suunniteltu opetettavan. Pitäisi varmaan tsempata senkin kanssa :) Otettiin ensin että oltiin Tuksun kanssa nenät vastakkain ja sitten osoitin vasemmalle ja sanoin "vasen". Tuks hokasi tosi nopeasti, että sinne namialustalle mennään täysillä! Tuli myös täysillä minun luokseni takaisin, mikä oli tosi yllättävän positiivinen juttu! :) Sivukommenttina: Tuks oli liinassa jottei päässyt lähtemään omille huiteluilleen, vaikka eipä se mihinkään ollut menossa. Oikeaa puolta harjoiteltiin samalla tavalla ja se meni yhtä hyvin, hyvä SPUUUNKS! :) Ajattelin etukäteen ettei se mitään opi kun on vähän putkiaivomalli, mutta ei se kyllä toisaalta tyhmä ole ja oppiihan se, todistetusti! :)

Väliin juoruamista ja sitten toisella rundilla otettiin "merkillä" kaukojen istu - maahan - vaihtoa, jonka Tuks osaa, mutta nyt oli vähän pomppufiilistä mukana ja intoa muutenkin, joten istumaan nousut meni helposti pompuksi. Parin kaukovaihdon jälkeen lähetettiin taas oikealle tai vasemmalle ja nämä meni edelleen tosi hyvin.

Juoruamista ja sitten lopuksi otettiin luoksetulot koirakujan läpi. Tuks ekana vuorossa ja tämän se osaa. Porukka vähän ihmetteli kun sanoin, että ei tähän tarvita liinaa :D Heiluttelin Jaanan tekemää Reiskan lelua Tuksun nenän edessä, kipaisin pienen matkan päähän ja kutsuin Tuksua -> Anu päästi Spunksin irti, joka tuli täysillä leluun. Ei huomannut mitään koiria siinä matkalla :) Toinen kerta ja meni tosi hyvin sekin. Gudi gudi. Tyytyväinen mamma :)

Itse mentiin "häiriökoirakoksi" ja aina kun joku huusi "tänne", niin Spunks oli myös menossa, mutta ei kaikkea voi vielä osata ja kyllä se kohtalaisesti kumminkin osasi keskittyä minuun eikä siihen tänne- huutoon. Muut koirat sitä ei haitanneet kyllä, se huuto ainoastaan. Josko se joskus oppisi luoksetulon ja sitä voisi alkaa pitämään vapaana ...?

Hyvät treenit, olin tosi iloinen ja onnellinen siitä, että meillä meni Spunksin kanssa tosi hyvin :) Kaikkia nauratti kun Tuksun sai väkisin kiskoa pois treenaamasta autolle aina kun meidän vuoro loppui, sitten neiti ei suostunut menemään itse autoon, joten se piti kantaa sinne. Hän olisi vain treenannut. Autossa ollessaan yritti järsiä autoa (mulla on kohta tuunattu takakontti tällä menolla) ja haukkui siellä hyvin kiukkuisena kun tällä tavoin kiusataan eikä päästetä treenaamaan koko ajan. Asenne kohdillaan, neiti osaa välillä yllättää minut vieläkin vaikkei sen enää ehkä pitäisi! Ansku kyseli, että onko Tuksulla valeraskaus kun maha näyttää vähän sille... Olen tätä itsekin miettinyt kun maha tosiaan vähän näyttää sille, että varmaan onkin, mutta onneksi luonne on ihan normaali eikä ole ollenkaan flegu tai mitään, joten ihan sama onko valeraskaus vai eikö ole.

Pahana tapana Spunksilla on tuijotella muita "pahalla" silmällä ja provota muita. Eilen Suse menetti heti hermonsa Spunksille. Ei Spunks sillä tuijottelulla mitään pahaa selkeästi tarkoita, sen mielestä kun kaikki koirat ovat edelleen leikkikavereita, mutta silti se tuijottelee. Siitä se tosin itse on kiva, ettei provosoidu muiden tuijotuksista eikä kommentoi rähjääville koirille mitään. Saisi pysyä samanlaisena jatkossakin!

Reiskan kanssa käytiin myös eilen iltapäivällä eläinlääkärissä ja eipä ollut eturauhasessa vikaa, kuten ei myöskään anaaleissa. Virtsanäyte oli ok, vaikkakin eläinlääkärin sanojen mukaan pahan hajuinen. Kuumetta tai edes lämpöä ei ollut, koiran yleiskunto oli erinomainen. Juoksutettaessa muutaman kerran onnahti, muttei nyt pahasti. Lihakset kuulemma todella hienossa kunnossa. Eläinlääkäri käänteli ja väänteli miekkosta ja mitään ei löytynyt ja näin ollen eläinlääkäri tuli siihen tulokseen, että nivelrikkoa mahdollisesti. Sitä nyt lähdetään hoitamaan piikkisarjalla ja katsotaan myöhemmin, onko se sitä vai onko kyseessä joku venähdys tai mikä lie vaan. Itselle oli kyllä aika shokki tuo nivelrikkoepäily, vaikka illemmalla asiaa ajateltuani tulin siihen tulokseen, etten usko sen olevan nivelrikkoa (oireet ei täsmää!), vaikka mistäs sitä koskaan tietää. Pitää miettiä josko Reiskan kuvauttaisi syksymmällä uudelleen ja katsoo sitten piikkisatsin jälkeen, että vaivaako sitä joku vielä. Agility nyt pistettiin heti kuitenkin just in case jäihin miekkosen kanssa eikä hypytetä muutenkaan.  

Agilityn mentyä tauolle saatiin sentääs kivoja uutisia kun illalla luin sähköpostejani. Reiska aloittaa rallytokon, pääsee heti jonnekkin jatkokurssille hypäten alkeiskurssin yli! Miekkonen on ollut täyslevossa neljä päivää ja virtaa alkaa olemaan kerääntynyt jo aika paljon, joten ihan kiva että päästään purkamaan sitä, vaikkakin lempilaji jää nyt sivuun. Eilen seurauttelin sitä taas hieman ja kauhea rätkötys kuului kun vire oli edelleen kohdillaan ;-) Annettiin sen myös tehdä yhtä lempihommaansa eli limupullon roudausta ja johan oli pollea poika limupullon kanssa liikenteessä :) Harjoiteltiin myös uutta huikka- temppua, mutta ihan ei pieni mies (43 kg eläinlääkärissä eilen) vielä ymmärrä jutun jujua. :)