Eilen lupasin mennä tuuraamaan meidän tokoryhmän vetäjää Loimaalle ja olipas mukavaa hommaa se tuuraaminen :) Menin tooosi ajoissa paikalle, jotta ehdin aksailla Reiskan kanssa, jolle saattavat aksakisat koittaa vielä jonain kauniina päivänä. Otettiin sellaisia esteitä, joiden kanssa voi olla ongelmia. Puomi meni varsin hienosti ja Reiska tietää nyt jo varsin hyvin, miten puomi mennään eikä emmi yhtään puomille menoa. Nyt pitäisi vaan päästä uusia puomeja kokeilemaan ja harjoittelemaan mahdollisimman paljon. Kepit meni tosi hyvin joka kerralla ja takaakierrot oli kunnossa. Eipä miekkosen kanssa oikein muuta otettu.

Tuksun kanssa piti tehdä aksaa ja ottaa keppejä ja puomia, mutta otettiinkin näiden lisäksi vielä takaakiertoja, joissa neiti itse asiassa on aika hyvä. Harjoiteltiin myös odottamista lähdössä ja se meni myös tosi hyvin, tosin neiti ei osannut istu-käskyä ollenkaan vaan meni aina lähdössä maahan, mutta se nyt on ihan sama vaikka seisoisi päällään siellä lähdössä kunhan pysyy paikallaan.

Kepit alkavat selkeästi jo hieman hahmottua neidin päässä, kivaa! :) Puomin alastulolle ja Aan alastulolle neiti jarruttaa hienosti ja tietää, että sinne pitää hidastaa ja pysähtyä. Sitten olin jo lopettamassa Tuksun kanssa treenaamista, mutta neiti tarjoili kaikkia tokojuttuja niin kovasti, että pakkohan sen kanssa oli ottaa vielä tokotreenitkin kun aikaa oli sen verran ylimääräistä. Paikallamakuu otettiin kolme kertaa ja makoili ihan rauhassa minuutin verrankin parhaimmillaan ennenkuin menin ja vapautin. Etäisyyttä minulla ja koiralla oli viitisen metriä eikä neiti ottanut häiriötä vaikka hallille tuli ihmisiä ja koiria. Edistyy, hienoa hienoa, olen tyytyväinen! :)

Liikkeestä maahanmenoa otettiin ja siinä neiti hieman empii, että onko nyt tosissaan niin, että hänen pitää jäädä makaamaan kun minä jatkan matkaa. Naksuttelin sitten oikeasta toiminnosta ja kyllä tämä pian opitaan! :) Seuraamista otettiin myös, vain siksi kun se on Tuksun mielestä niiiin kivaa! :) Sitten loppuivatkin namit...

Lopuksi vielä pääsin aksailemaan Tiikerin kanssa pitkästä aikaa ja ensimmäisenä on pakko mainita yllättävin seikka eli se, että äitisyndrooma ei iskenyt kertaakaan ja Tiikerin ei tarvinnut kertaakaan käydä Mariaa katsomassa aksaamisemme aikana! Pieni chihukoira edistyy kun saa sulatella asioita rauhassa  Tiikerin kanssa harjoiteltiin takaakiertoja ja keppejä pääsääntöisesti. Takaakierrot alkoivat jo loppua kohti mennä tosi hyvin, auttaen tietenkin, mutta auttamismatkaa pystyi jo vähitellen pidentämään. Kepit ovat harjoitusvaiheessa ja kyllä niistäkin vielä hyvä tulee, yritän olla tekemättä Tuksun ja Tiikerin keppien kanssa niitä samoja virheitä mitä itse olen Reiskan kanssa tehnyt.

Kivat treenit kaikin puolin ja kiva oli nähdä Punttiakin "pitkästä aikaa", aika naurut sain, vaikka Mariasta ei tainnutkaan olla kivaa ;-) Kunnon beussi-iltamat kun paikalla Loimaalla olivat Reiska, Daho, Puntti ja Tiikeri  Treeni-into kaikkeen tekemiseen on taas hetken "luovan tauon" jälkeen löytynyt ja etenkin aksaaminen on niin kivaa innokkaiden ohjattavieni kanssa!