Perjantaina matkasin Tuksun kanssa taas Loimaalle arkitottiskurssille. Edellinen kerta jäikin nimiäisten takia väliin, mutta nyt päästiin taas mukaan! Paikalla olikin kivasti jotain kymmenkunta koirakkoa. Ensin harjoiteltiin taas rauhoittumista ja sitten vieras ihminen tuli moikkaamaan koiria, hieman kopeloi ja katsoi hampaat. Kyseinen tyyppi totesi Tuksusta, että uskomaton tyyppi, eihän se edes huomaa minua vaikka katson sen hampaitakin! No ei Spunks huomannutkaan kun keskittyi olennaiseen eli makkaran kyttäykseen ;-)

Tämän jälkeen harjoiteltiin kauniisti kävelyä, joka sujui tosin hyvin, ei Spunks taaskaan oikein huomannut muita ja jos hetkittäin keskittyminen herpaantuikin, niin äkkiä se itse korjasi ja alkoi tuijottelemaan mua. Sitten oli vuorossa ohitusharjoitukset. Saatiin pariksi iso musta sakemanniuros. Spunksia ei tämä körmy pelottanut ollenkaan vaan sakemannin kanssa olisi hieman voinut leikkiä. Itseä kyseinen koira hieman ahdisti kun se oli osoittanut olevansa hetkittäin hieman angstinen muita koiria kohtaan. Ohituksen menivät kuitenkin tosi hyvin, lopuksi mentiin niin, että pysähdyimme ohitustilanteessa ja istutettiin koirat ennenkuin jatkettiin matkaa. Hienosti sujui, olin kovin ylpeä ja tyytyväinen (taas) Spunksiin.

Lopuksi otettiin kisa, jossa käveltiin ympyrässä ja kurssin vetäjä sanoi aina, että i -sana tai m -sana ja silloin piti käskeä koira istumaan tai maahan. Hitain tippui aina pois. Spunks loisti pätevyydellään ja oli toiseksi paras tässä kisassa! :) Olisi itse asiassa voittanutkin jollei olisi juuri ratkaisevalla hetkellä hetkeksi menettänyt keskittymistään :) Hieno ja NOPEA Spunks :)

Kurssin jälkeen tuon mustan ison saku-uroksen omistaja tuli kysymään, että voisikohan Spunks haluta hieman leikkiä tämän uroksen kanssa ja minua epäilytti, mutta Spunksia ei ja saman tein Spunks oli hyppimässä kyseisen uroksen päällä ja esittelemässä piruettejaan. Uros olikin Spunksin kanssa hyvin reiskamainen eli vaikka oli vähän äreä niin tykkäsi neidistä kovasti ja harva koirahan Spunksista tykkää. Saku lähti hallilta pois ja halliin tuli pentukurssille tuleva pentusaku-uros, jota Spunks joutui myös hieman lähtiessämme pyörittelemään ;-) Olipa se sitten väsynyt illalla! :)

Jännä oli myös kuulla että Spunksin kurssin vetäjä on kiinnostunut ministä ja mahdollisesti joskus tulevista Spunksin pennuista. Kyseinen tyyppi on toki seurannut Tuksun elämää pentukurssista lähtien ja sanoi, että on varsin hurmaantunut neidin ihanaan luonteeseen, joka paranee vaan iän myötä.

Tuksun kursseilun jälkeen Minnalla ja Sakella katsomassa bernipentusia ja koikkeripentusia. Ihastuin kovasti bernivauvoihin ja Hilkkaan, joka oli todellinen topakka asennetäti! :) Kiitos Minna & Sakke, että saatiin tulla käymään!

Lauantaina sitten oltiin mun tädin tupareissa, kiva oli kyllä nähdä kahta lukuunottamatta kaikki serkut! Sitten vein isännän luokkakokoukseensa ja menin jatkamaan "biletystä" tädin luokse. Yöllä sitten taas hain isännän kotiin. Oli todella mukava päivä, maha tuli täyteen kaikkia ihanuuksia ja seurakin oli aivan loistavaa. Mitäpä sitä muuta olisikaan voinut toivoa ;-)

Eilen vietettiin sitten koomapäivää, kerättiin sentään omenat pihalta pois ja illalla jaksoin kävellä kunnon lenkin Spunksin kanssa. Lenkki oli hupaisa kerrassaan, ensimmäisen puoli tuntia vedin Spunksia perässä, jonka jälkeen se halusi kävellä tien reunassa, jota mitä en käärmevaaran takia sallinut, joten kiskoin sitä pois reunalta koko ajan, jonka jälkeen neiti sai spurtin ja kiskoi minua eteenpäin. Lenkin lopuksi syötiin yhdessä tuumin vähän omenoita ja luumuja :) Kerkesi kyllä taas ärsyttämään pihoissa vapaana olevat koirat, yhdestä pihasta nimittäin corgi pölähti peräämme ja hieman kyllä säikähdin sitä kun se ei ollut kovin ystävällisen oloinen. Onneksi mukana oli Tuksu, jonka olisi voinut nakata syliin hädän hetkellä ja onneksi vastassa oli corgi, joka on niin pieni, että sen olisi saanut meidän luota pois potkaisemalla. Onneksi mitään ei tapahtunut, lähdin vain kävelemään RIPEÄSTI ja sinne se corgi jäi, mutta kerkersin säikähtää.

Tänään alkoi taas arki ja aherrus. :) Spunksilla tiedossa tänään tokoa (ja ehkä Reinokin pääsee tokoilemaan), keskiviikkona olen töissä tokokokeessa ja mukaan pääsee ainakin Reiska paikallamakoilijaksi ja Spunks muuten vaan, torstaina taas Spunksin aksaa, perjantaina messuilua Reiskan ja Spunksin kanssa ja lauantaina Tuksun hyppyseminaari. Jännää! :)