Töiden jälkeen liukkaasti Reiskan kanssa Somerolle. Niin vauhdikas lähtö, että unohdin vaihtaa kengät, sukat, ottaa mukaan kolinapurkin ja sitä ja tätä ja tota. Selvittiin kuitenkin kun oli pakko selvitä niillä mitä oli.

Paimenessa rotukirjo oli aikamoinen. Beauceron, pk collie, porokoira, belgianpaimenkoiraa, bortsu jne. Porokoira ja 17 viikkoinen belgi olivat mielenkiintoisimmat seurattavat ja kovasti jännitti omistajien ja koirien puolesta kun olivat ensimmäistä kertaa "kehässä". Hyvin meni molemmilla!

Reiska oli tavallista virkeämpi, vaikka lämmintä oli yli 30 astetta. Haki kivasti lampaita luokseni ja kiersi kovasti ympyrää. Jopa niin innokkaasti että kuljetuksissa lambit menivät sinne ja tänne ja tonne, vauhdikkaasti ohitseni! Maahan-käsky käyttöön, toteutus laiskaa, mutta saatiin yksi huippuhieno kuljetuspätkä aikaan ja siitä saatiin kovasti kehuja Marikalta ja lopetettiin siihen eikä otettu taaskaan toista rundia.

Katseltiin jonnin aikaa muiden menoa ja sitten suunnattiin Dogitiimin aksakurssille. Saatiinkin sitten yksityistunti kun kaikki muut ryhmäläiset olivat jossain ties missä mutta eivät ainakaan aksaamassa! Harjoiteltiin ohjaustekniikoita. Takaaleikkauksen (olikoos se tommonen) koira handlas hyvin, omistaja ei niinkään. Tahkottiin hetken aikaa. Sitten otettiin jotain muuta ja pientä radan pätkää: hyppy hyppy putki hyppy hyppy. Kivasti meni, hitsi kun koiralla on VAUHTIA! Anu oli vähän ihmeissään, että onko tämä se sama koira joka BH-kurssilla elämäänsä kyllästyneen oloisena löntystelee... Reiska on kyllä niin aksakoiraa, virtaa ja vauhtia riittää aksan parissa. Herra oma-aloitteinen oli myös kyllä eilen vauhdissa ja suoritteli taas esteitä vähän oman mielensä mukaan silloin kuin Anu neuvoi ohjailuja minulle. Muiden ohjausjuttujen nimet jo otin ja unohdin

Puomia otettiin. Kentällä oli siis puomi, joka oli ehkä puolet niin korkea kuin oikea puomi. Reiska meni sen! JESHHHHH!!! Ensin täysiä, mutta vähitellen hidastaen vauhtia ja lopulta jopa hissukseen itse tarjoillen. Kuin ylpeä mamma sillä taas olikaan!?

Harjoiteltiin myös alastuloja ja nenäkosketuksia. Reiskan mielestä ihan turhanpäiväisiä juttuja, koska täysillä voi aina mennä, mitä sitä hidastelemaan missään suunnassa!! A-esteellä teki kyllä hienoja ylösmenoja ja alastuloja, osui jopa kontakteille, mutta tämä saattoi olla vain moukan tuuria

Lopuksi venyttelyohjeita Reiskalle. Ne olivatkin kivoja ainakin Reiskan mielestä, omistajalle vähän rankkoja kun Reiska venyttelikin vauhdilla ja minä jouduin pitelemään siitä kiinni, huhhuh!

Tämä näin lyhyesti eilisestä, nyt alkaa kesäloma!!!

Ensimmäisenä nokka suunnataan kohti Viroa ja näyttelyitä siellä, pitäkäähän kaikki lukijat peukalot pystyssä Reiskalle ja koko muulle poppoolle, jotta reissu sujuisi hyvin!!